2400 квадратів: у музеї на Волині зберігатимуть частину найбільшого в'язаного прапора України

2400 квадратів: у музеї на Волині зберігатимуть частину найбільшого в'язаного прапора України

У Ковельський історичний музей передали частину найбільшого в'язаного прапора України із написами "Волинь" і "Ковель", створеного в рамках проєкту "Ми єдині".

 Про це розповіла головна зберігачка фондів Мирослава Мороз, інформує Суспільне.

Частину прапора від Волині зв`язала місцева майстриня Оксана Шпарук.

Проєкт "Ми єдині" тривав з квітня до жовтня 2022 року. Після презентації найбільшого в’язаного Прапора Єдності 14 жовтня у Чернігові, частину пледів волонтери повернули в регіони, решту продали, щоб зібрати кошти для потреб ЗСУ.

Як розповіла Євгенія Мороз, для проєкту, авторами якого були ковельчани, знадобилося 400 в'язаних клаптиків: "Загалом було 2400 квадратів, які з`єднувалися в пледи, а згодом в прапор", – розповіла головна зберігачка фондів Мирослава Мороз.

До патріотичної акції долучилися 350 майстринь з усієї України, із-за кордону та навіть з тимчасово окупованого Херсону. "Вони їх ховали у такі подушечки, якимось чином передавали на підконтрольну територію України, і тоді до Ковеля", – розповіла Мирослава Мороз.

В`язаний прапор із Волині благодійники передали до Ковельського історичного музею, він зберігатиметься в експозиції "Україна незламна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСольфеджіо у Луцькій тюрмі: табори автора пісні «Волиняночка». СВОЯ ІСТОРІЯ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь привезли чотирьох полеглих за Україну Героїв. ВІДЕО
Наступна новина «На чолі з Дерибульбою»: у волинській теробороні формують новий котячий спецпідрозділ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини