Дворазовий чемпіон світу Євген Нескреба евакуювався на Волинь. ВІДЕО

Дворазовий чемпіон світу Євген Нескреба евакуювався на Волинь. ВІДЕО

Євген Нескреба – майстер гирьового спорту України та дворазовий чемпіон світу з Волновахи нині живе на Волині. Разом з родиною спортсмен евакуювався до Луцька на початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Про це повідомляє Суспільне. 

Євген Нескреба розвивав гирьовий спорт на Донеччині. Здобув майже тисячу нагород за 34 роки спортивної кар’єри, виховав не одного чемпіона світу та України. А коли залишав рідний дім у Волновасі з собою е забрав жодної нагороди та кубка.

Спортсмен пригадав 2014 рік, коли у Волновасі неспокійно було ще тоді: 

Було таке, що снаряди падали у сусідський город. Ми з дітьми-спортсменами лягали на підлогу, падали. У 2015-2016 роках притихло. У 2017-му я у Волноваху переїхав. Одружився. Усе більш-менш стало спокійно. Інколи так вибухи чутно було. Ми жили, щось планували, до чогось готувались… Вдома якісь ремонти робили.

24 24-го лютого над Волновахою літаки літаки:

Нас уже бомбили. Вже було зрозуміло, що це війна. 25-26-го лютого не виїхали, бо обстріли були сильні. Чотири дні просиділи у батьків у підвалі. На вулицю не виходили. Але тоді уже ні світла, ні газу, ні води не було. Дитинка у нас маленька. Холодно там було. 27-го зранку година тиші була. Ми виїхали. У чому були у тому виїхали. Ні дитячих фотографій, ні одягу, ні спортивних нагород не забрали, розповідає він.

Дружина пана Євгена – прикордонниця. Через її службу й переїхали до Луцька. Важко, каже чоловік, зрозуміти, що у тебе не лишилось нічого. Ні будинку, ні тих нагород, ні речей, які тобі дорогі:

 У "Колосі" я тут у вас попросив гирі, дали мені, але наважитись підіймати до них не міг, мабуть, днів 10, розповідає.

У грудні у Польщі відбувся Відкритий чемпіонат Європи із гирьового спорту, в якому Євген Нескреба став золотим призером: 

– Повністю психологічно реабілітуватися ще не вдалося, але 70%, мабуть, є вже. Я розумів, що це Чемпіонат Європи та потрібна серйозна підготовка. Чотири місяці я посилено тренувався. Медаль я виграв у перший день змагань та встановив рекорд у своїй ваговій категорії. Зараз продовжую тренуватися.

На запитання, чи має пан Євген зараз спортивні амбіції і до чого себе готує, відповідає: 

– Готуюсь до перемоги. Україна обов’язково прийде у Волноваху, прийде у Донецьк, Луганськ. Я впевнений, що я туди ще приїду. Може я до того часу уже, як спортсмен, не дуже, але мої учні будуть змагатися, моя донька, їй тільки 20 років буде. Вона ще повиграє чемпіонати світу і Європи. Все попереду у неї. А я буду їй допомагати.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Донеччині, захищаючи Україну, поліг ще один лучанин
Наступна новина Зараз вся лінія фронту, як тоді Донецький аеропорт, – кіборг з Волині Віталій Пясецький
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні