Ми вже дуже добре навчилися нищити ворога, – захисник із волинської «сотки» на псевдо «Каспер»

Ми вже дуже добре навчилися нищити ворога, – захисник із волинської «сотки» на псевдо «Каспер»

Пан Олег на псевдо «Каспер» – командир першої механізованої роти Ковельського батальйону 100 омбр.

Цей офіцер є яскравим представником нової генерації командирів у Збройних Силах України, йдеться на фейсбук-сторінці бригади. 

Первинне офіцерське звання Олегу присвоїли вже під час широкомасштабного вторгнення, а до призначення на посаду командира роти чоловікові довелося покерувати взводом.

Також «Каспер» свого часу встиг побувати на чотиримісячних курсах у Латвії. Саме там йому прищепили любов до західних зразків зброї:

– Особливо мені подобається шведський ручний протитанковий гранатомет «Карл Густав». Розроблений відразу після Другої світової, він досі лишається справді ефективним засобом знищення ворожої бронетанкової техніки, – з іскринкою в очах розповідає Олег.

А ще «Каспер» відзначається справді богатирською тілобудовою. Свого часу займався волейболом, рукопашним боєм, дзюдо. Досі (при зрості 194 см і вазі 130 кг!) заввиграшки сідає на шпагат.

Підрозділ Олега (як і уся 100 омбр) безперервно пробув на «нулі» довгих 15 місяців. – Спочатку у Серебрянському лісі на Лиманському напрямку, згодом – на тоді найпекельнішому Покровському напрямку.

– Сказати, що нам було важко – це не сказати нічого. Але завдяки підготовці особового складу та злагодженості підрозділів ми достойно виконали усі поставлені перед нами завдання. Моя віра в Перемогу лишається такою ж непохитною, як і в перші дні широкомасштабного вторгнення. Ми вже дуже добре навчилися нищити ворога, а головне – нам є заради кого і заради чого воювати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Начштабу «Азову» подав заяву в ДБР на генерала Содоля – ЗМІ
Наступна новина «Нате 2 машини лісу – це вам на всю жизнь». Військові розповіли про складнощі побудови фортифікацій
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні