141 день у лікарні. В Англії виписали додому жінку, яка найдовше за всіх хворіла на коронавірус

141 день у лікарні. В Англії виписали додому жінку, яка найдовше за всіх хворіла на коронавірус
Фото ілюстративне

В Англії виписали пацієнтку, яка поставила рекорд за перебуванням в стаціонарі з коронавірусом. У цілому вона пролежала на лікарняному ліжку 141 день.

35-річна Фатіма Брідл захворіла одразу після того, як повернулася з Марокко в Англію, пише 24 канал із посиланням на Sun on Sunday.

Лікарі діагностували у неї коронавірус, але ніхто не міг уявити, що вона пробуде в лікарні так довго. Фактично жінка залишалася в медичному закладі весь період коронавірусної пандемії в країні – 141 день.

Читати також: Що буде, як епідемії коронавірусу і грипу змішаються? Прогноз учених

Її госпіталізували до введення карантину, а виписали через багато днів після початку його пом'якшення. Весь цей час вона залишалася в Southampton General Hospital.

Коронавірус у цієї жінки протікав у важкій формі, супроводжувався гострим респіраторним дистрес-синдромом, відмовою легенів, через це Фатіму довелося помістити в реанімацію на неймовірно довгі три з половиною місяці. З них півтора місяця вона перебувала в штучній комі, поки за неї дихав апарат ШВЛ. 

Фатімі іноді бувало так боляче, що вона замислювалася про смерть, бо більше не хотіла мучитися. Одне з легень пошкоджено перманентно, тому жінка не зможе дихати на повні груди вже ніколи.

Вона належить до числа найважчих жертв коронавірусу, у яких в разі підключення до апарату ШВЛ на піку пандемії ймовірність вижити становила 40%, причому з кожним новим днем ​​в комі вона скорочувалася.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві – теракт. В Авакова заявляють про «луцький сценарій»
Наступна новина Випадкова помилка, але карантин все одно треба посилювати, – Погуляйко
Останні новини
Схожі новини