29-річний волинянин дістав з-під шкіри 12-сантиметрового гельмінта

29-річний волинянин дістав з-під шкіри 12-сантиметрового гельмінта

Мешканець Луцького району самостійно дістав з-під шкіри на животі 12-сантиметрового гельмінта. До медзакладу чоловік звернувся вже після того, як видалив паразита.

Про випадок дирофіляріозу на Волині  повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Як розповіли zaxid.net в пресслужбі закладу, пацієнтові 29 років. Наразі він почувається добре.

Відомо, що паразита чоловік дістав самотужки. Відчувши свербіж шкіри в ділянці живота та помітивши підшкірне рухоме ниткоподібне утворення, він самостійно дістав з нього гельмінта завдовжки понад 12 см. Вже після цього звернувся в один з медзакладів області. Черв яка доставили у мікробіологічну лабораторію, де було підтверджено, що це дирофіляріоз. 

«За словами хворого, в минулому році на відпочинку у природних умовах (турпохід, полювання, рибалка, купання і т.д.) чи польових роботах в інших регіонах він не був, за межі України не виїжджав. Все це свідчить про місцеву передачу збудника. На сьогодні епідемічна ситуація з дирофіляріозу може ускладнюватися, зважаючи на активні міграційні процеси населення та сприятливі клімато-екологічні умови для виплоду комарів, які є активними переносниками збудників різних інфекційних захворювань», – пояснюють епідеміологи.

До слова, торік на Волині було зареєстровано три випадки цього захворювання, два з яких мали місцеву передачу збудника та один завезений з Республіки Польща – тоді 20-сантиметрового паразита виявили у пухлині на грудях волинянки. Цьогоріч цей випадок – перший.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зараз вся лінія фронту, як тоді Донецький аеропорт, – кіборг з Волині Віталій Пясецький
Наступна новина На Волині поховали загиблого у вересні 20-річного Захисника. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні