60 учасників АТО і члени їх родин отримали по 12 соток землі у Нововолинську

60 учасників АТО і члени їх родин отримали по 12 соток землі у Нововолинську

Передноворічний подарунок отримали у Нововолинську 60 учасників АТО і члени їх родин – їм вручили документи на право володіння земельними ділянками. Кожен боєць отримав 12 соток для ведення садівництва, – повідомляє Волинське телебачення

«Я сам не місцевий, з Кіровограда. Тут служу на кордоні. Тепер планую будуватися, бо сім‘я, жінка вагітна», – розповів учасник АТО Сергій Мурзак.

«Хату побудувати грошей немає. Хоча б  якийсь город зробити. Оформлення документів було швидко, а очікування затягнулося на рік», – розповів учасник АТО Сергій Кістенюк.

Нововолинець Віталій Герез у зоні АТО вже два роки. Міська рада виділила бійцеві земельну ділянку. Документи прийшла отримати мама Віталія – Лідія Максимівна.

«Син зараз у Луганській області знаходиться. Не знаю в якому місці, бо не каже. З 2015 року служить у Донецькій і Луганській областях. У 2017 році прийшов і вже у вересні пішов знову. А з землею Віталік буде вирішувати сам, що робити. Дякую й за те, що невеличкий шматок виділили. І то добре!» – сказала жінка.

Земельні наділи знаходяться на території Грибовицької сільської ради Іваничівського району, бо Нововолинськ не має власних земельних ресурсів.

«Це землі сільськогосподарського призначення державної власності. Виділило Головне управління державного кадастру Волинської області. Погодження дала сільська рада, а Нововолинська міська рада профінансувала виконання землевпорядних робіт з місцевого бюджету для жителів Нововолинська.

Такими спільними зусиллями вдалося оформити землю. Це вже четверта сільська рада пішла нам назустріч», – каже начальник Нововолинського управління земельних ресурсів Тарас Кантор.

У Нововолинську уже скористався своїм правом на володіння земельними ділянками 321 учасник АТО.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд дбає про місця в дитячих садочках. ВІДЕО
Наступна новина У центрі Луцька п'яний водій зніс огорожу, дерево і рекламний щит. ФОТО
Останні новини
Схожі новини