65% депутатів Луцькради не користуються правом подання депутатських запитів

65% депутатів Луцькради не користуються правом подання депутатських запитів

35% депутатів Луцької міської ради скористалися правом подання депутатського запиту протягом третього року повноважень ради VIII скликання. Решта 65% – не подали жодного. 

Експерти Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу в рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» проаналізували, як часто обранці міської громади Луцька користувалися таким інструментом впливу як озвучення депутатських запитів під час пленарних засідань сесій за період з 27 листопада 2022 року до 27 листопада 2023 року.

Згідно з ч. 2 ст. 10 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради при здійсненні депутатських повноважень має право на депутатський запит. 

У Луцькій міській раді хоч і зберігається практика озвучення та розгляду депутатських запитів під час пленарних засідань, втім, такий інструмент не є надто популярним серед депутатів. Питання «Запити» вноситься на розгляд депутатів на кожне чергове планерне засідання Луцькради і розглядається наприкінці.

Протягом третього року повноважень ради VIII скликання 35% місцевих обранців скористалися своїм правом подання депутатського запиту. Трійка лідерів серед представників депутатського корпусу Луцької міської ради за кількістю озвучених депутатських запитів – Алла Жупанюк (9 запитів), Алла Доманська (8 запитів) та Андрій Лучик (8 запитів). 

Також депутатські запити подавали: Володимир Пшибельський і Андрій Білан – по 4 запити, Михайло Наход і Катерина Шкльода – по 3 запити, Алла Надточій та Роман Кравчук – по 2 запити. Ще по одному запиту під час пленарних засідань озвучили: Олег Тарасюк, Євгеній Ткачук, Олександр Ткачук, Роман Бондарук та Лілія Каньовська.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Захотілося жити – взяв РПГ й почав стріляти»: прикордонник з Волині знищив ворожий БМП на Донеччині
Наступна новина Дружині казав, що їде у відрядження: історія далекобійника з Волині, який служить у лавах Нацгвардії
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні