8 місяців з моменту зараження: вчені дослідили скільки можуть жити антитіла до COVID-19

8 місяців з моменту зараження: вчені дослідили скільки можуть жити антитіла до COVID-19
Фото ілюстративне

Антитіла, після коронавірусу, зберігаються в крові людини щонайменше вісім місяців з моменту зараження. Це дослідили італійські вчені спільно з Національним інститутом здоров’я Італії.

Дослідження опубліковане в журналі Nature Communications, - повідомляє Укрінформ.

Вчені дослідили дані 162 пацієнтів, які зверталися за невідкладною допомогою в італійські госпіталі внаслідок зараження коронавірусом минулого року. Дослідження показало, що антитіла у цих пацієнтів почали знижуватися протягом 5-8 тижнів з моменту появи симптомів, проте збереглися у всіх, окрім трьох пацієнтів, протягом восьми місяців. Вчені також зауважили, що на стійкість антитіл не вплинули ні вік, ні наявність супутніх захворювань, ні важкість перебігу COVID-19.

Окрім того італійські дослідники звернули увагу, що ранній розвиток антитіл в організмі людини сприяє легшому перебігу цього захворювання. Ті ж, у кого організму не вдалося продукувати антитіла протягом 15 днів після інфікування мають вищий ризик важко перенести хворобу.

Читати також: В Україні за минулу добу виявили понад 7,5 тисяч хворих на ковід. Одужало – майже 16 тисяч


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили понад 7,5 тисяч хворих на ковід. Одужало – майже 16 тисяч
Наступна новина На Донбасі загинув український військовий
Останні новини
Схожі новини