«А що ж селу?»: депутат Імберовський підтримує дрібних фермерів

«А що ж селу?»: депутат Імберовський підтримує дрібних фермерів

Упродовж кількох останніх років уряд анонсував запровадження програм розвитку невеликих фермерських господарств, підтримки тваринництва, здешевлення закупівлі української сільгосптехніки. Коли ж настав час змін,то виявилося, що дрібним і середнім фермерським господарствам скористатися фінансовою підтримкою від держави досить складно.

Окремі волинські сільгоспвиробники адресували свої звернення депутату Волинської обласної ради Михайлу Імберовському.

В Державному бюджеті України на 2018 рік на розвиток фермерських господарств передбачили кошти в сумі 1 млрд. грн.Крім того, передбачено фінансовий ресурс в обсязі 4 млрд. грн. на розвиток тваринництва, 945 млн.грн на здешевлення сільськогосподарської техніки, 300 млн.грн на розвиток садівництва та виноградарства.Однак, замість обіцяної підтримки дрібні фермери зіткнулися із незліченною кількістю перепон, що стали на заваді реальному розвитку більшості сільських господарств.

«Влада, попри анонсоване сприяння розвитку дрібних фермерських господарств, однаково залишається на позиціях неухильної підтримки олігархів та великих агрохолдингів,– зазначив Михайло Імберовський.– Саме тому левову частку дотацій та відшкодувань аграрної сфери отримують великі монополісти. Що стосується середніх та дрібних фермерів, то бюрократична тяганина забрала у них шанс отримати бодай би той мізер, що залишиться.Переконаний, що це питання потребує постійного контролю, адже фермерські господарства – це можливість відродження села, створення нових робочих місць».

Яскравим зразком такої «підтримки» може слугувати ситуація, що склалася навколо державної підтримки ПАТ «Миронівський хлібопродукт» та «Укрлендфармінг» підприємця Юрія Косюка. Справа втім, що у 2017 та 2018 роках майже половину коштів, виділених на державну підтримку аграріїв, спрямували на розвиток саме цих підприємств. В цілому ж, компанії Юрія Косюка у 2018 році отримали 1,4 млрд грн. державної підтримки. 

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський підготував відповідне звернення директору департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації Юрію Горбенку з проханням надати інформацію щодо того скільки агровиробників, фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів нині працює у Волинській області, а також, яка сума коштів з державного бюджету була використана на розвиток зазначених господарств.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ліс у Шацьку завалили сміттям. ФОТО
Наступна новина На Волині хочуть збудувати ратушу
Останні новини
Схожі новини