«А в цей час хтось може помирати»: на Волині фірма-прокладка паралізує роботу швидких. ВІДЕО

«А в цей час хтось може помирати»: на Волині фірма-прокладка паралізує роботу швидких. ВІДЕО

Сім десятків бригад швидкої допомоги на Волині можуть не доїхати на виклики до хворих: на автозаправних станціях водіям «швидких» просто відмовляють у можливості заправити авто.

Як розповів виконувач обов'язків головного лікаря обласного Центру екстреної допомоги і медицина катастроф Володимир Шмаль, на АЗС кажуть: талон недійсний, телефонуйте до фірми-постачальника, яка його видала. Щоразу, через хвилин 20 з’ясовувань по телефону машину таки заправляють.  Або заправляють не повністю. А то й взагалі не заправляють. Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

 
Швидкі не можуть отримати пальне

Сім десятків бригад швидкої допомоги на Волині можуть не доїхати на виклики до хворих. Про це Суспільному розповів виконувач обов'язків головного лікаря обласного Центру екстреної допомоги і медицина катастроф Володимир Шмаль. Він каже, що на АЗС їм відмовляються заливати пальне за талонами. Чому — дізнавався Павло Мельничук.

Posted by UA: Волинь on Friday, 30 November 2018

Деякі водії швидких кажуть, що така ситуація протягом останніх кількох тижнів – мало не щодня.

Лікар швидкої Марія Ковальчук каже: «Поки ми тут стоїмо – комусь може бути потрібна медична допомога, хтось може помирати в цей час. А ми стоїмо тут, чекаємо».

Володимир Шмаль каже:  тендер на постачання пального на понад 10 мільйонів гривень виграла київська фірма. Вона запропонувала ціну на 2 гривні нижчу від конкурентів.

«Як нам кажуть спеціалісти, це фірма-прокладка, яка не має свожї мережі заправок. Але виставляє меншу ціну і через це виграє тендер. І ми приречені йти на поводу в них» - каже Володимир Шмаль.

«Ми не в змозі оперативно виїхати на виклики, які поступають» - додає він.

Менеджер фірми-постачальника пояснила труднощі «тимчасовим збоєм програмного забезпечення».

В січні оголосять новий тендер на постачання пального для швидких. Обов’язковою умовою буде наявність своєї мережі АЗС.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Десь в душі жалкую, що воєнний стан не ввели на Волині» – Олександр Савченко
Наступна новина В Поромівській ОТГ реформують освітню галузь
Останні новини
Схожі новини