Адміністрація президента України засудила розгром будівлі «Росспівробітництва» в Києві

Адміністрація президента України засудила розгром будівлі «Росспівробітництва» в Києві

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв назвав неприйнятним пошкодження приміщень офісу «"Росспівробітництва».

Про це він сказав, коментуючи акцію "Смерть Росії" в центрі Києва, передає УП.

«Я як дипломат хочу зазначити, що акти вандалізму, які відбувалися на території України, – неприйнятні», – сказав Єлісєєв, зауваживши, що це не додає Україні позитивного іміджу в світі.

«Сподіваюся, що будуть зроблені висновки нашими правоохоронними органами, і ті, хто спровокували або були безпосередніми учасниками, мають понести відповідне покарання», – зазначив заступник голови АП.

Він пояснив, що «Україна позиціонує себе як цивілізована держава, де поважають права людей, а також права людей на мирні акції"», але наголосив, що дії активістів не були мирними.

«Ми повинні поводити себе гідно, ми є демократична, цивілізована держава, і не повинні дзеркально робити те, що робить держава-окупант на території України або те, що робить Росія стосовно українців на російські території», – сказав Єлісєєв.

Як відомо, 18 лютого учасники акції «Смерть Росії"», яку організовано добровольчим рухом ОУН Миколи Коханівського, прийшли до російського «Сбєрбанку» та будівлі Росспівробітництва на Подолі і потрощили там вікна.

17 лютого активісти націоналістичних організацій увірвалися до будівліпредставництва «Росспівробітництва», Російського центру науки і культури в Києві на вулиці Борисоглібській, 2. Там вони розтоптали, а потім спалили російський прапор, а також залишили написи на стінах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова МВС заявив, що поліція більше не буде охороняти суди
Наступна новина ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині
Останні новини
Схожі новини