ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

Медіа-середовище Волині продовжує активно нарощувати відвідуваність, вдаючись до використання все цікавіших маркетингових ідей, SMM та інших новітніх технологій. Після оприлюднення другого рейтингу найбільш популярних інтернет-видань регіону минув лише тиждень, однак у ТОП-10 відбулись кардинальні зміни. І якщо минулого тижня ротації відбувались лише в другій п’ятірці, то нині зміни відбулись і серед лідерів рейтингу.

Це в свою чергу вказує не лише на популярність та суспільну значимість висвітленої інформації, а й на статус видання.

Цього тижня, Перший знову проаналізував відвідуваність сайтів з «волинською» пропискою на основі відкритих даних сайту «Bigmir)net». Зокрема, у розділі «Рейтинг по групі ЗМІ та періодика» за останній тиждень лютого вдалось зібрати дані та визначити ТОП-10 найбільш читабельних сайтів Волині, виключивши з рейтингу решту популярних всеукраїнських видань (ТСН, Сегодня, 24 канал, Цензор.net, і т.д.). Інформація збиралась протягом останніх 7 днів лютого, з врахуванням не лише щоденних хостів у робочі дні, а й у вихідні.

Загалом на Волині діє півтора десятка сайтів, які позиціонують себе як інформаційні видання. Окремі з них є повноцінними ЗМІ, або ж зареєстровані, як інформаційне агентство. Тим не менше, як показують результати моніторингу відвідуваності – окремі сайти користуються непоганою популярністю у інтернет-читачів і створюють неабияку конкуренцію «рейтинговим ЗМІ». Варто відзначити, що за останній тиждень активність інтернет-відвідувачів дещо впала, про що свідчать нижчі дані статистики сайту «Bigmir)net».

Таким чином, за кількістю середніх регіональних хостів (ІР-адреса мережі, яка видається провайдером або регіональним інтернет-реєстратором) ми визначили ТОП-10 волинських видань, які щодня виходять на першу сторінку рейтингу «Bigmir)net» по області. А себто – є найбільш популярними серед волинських інтернет користувачів.

Отож, цього тижня а регіональними хостами (середня щоденна кількість відвідувачів з регіону) на перше місце прорвалось видання ІАВолинські Новини (4272), яке займало друге місце в рейтингу. А от їхнє місце посіло видання ВолиньPost (4187 ). Третю, четверту і п’яту сходинку незмінно займають такі видання, як: мережа сайтів Район.in.ua (3507), Волинь24 (2854) і Перший канал соціальних новин (1816). З восьмої на шосту сходинку підскочило видання Під прицілом (1767), Буг (1311) – залишився на сьомому місці. Видання Конкурент (1122) опустилось на 2 позиції і тепер займає восьме місце в рейтингу.

Також місцями помінялись видання «Таблоїд Волині» (1026) та Волинська правда (950), які цього тижня тримаються на 9 та 10 сходинках рейтингу.

Таким чином, рейтинг регіональних видань віднині очолює ІА «Волинській новини», а  ВолиньPost посів друге місце. Також у першій п’ятірці найбільш читабельних інтернет-видань Район.in.ua, Волинь24 і Перший канал соціальних новин.

Такі ж зміни відбулися і в рейтингу волинських видань за показниками середньодобових загальних хостів (всеукраїнська та зарубіжна аудиторія). Таким чином, лідером рейтингу стало ІА Волинські Новини (31783), на другу сходинку опустилось видання ВолиньPost (30101), на третьому місці – мережа сайтів Район.in.ua (19879), на четвертому - Волинь24 (16633) а на п’яте місце піднялось Під прицілом (11703).

Шосту сходинку посів Перший канал соціальних новин (10719), на сьоме місце піднялось видання БУГ (8073), яке перебувало на восьмому місці.  Видання «Конкурент» (7416) з шостого місця просіло аж на восьму сходинку. А закриває рейтинг незмінно «Таблоїд Волині» (5698) і «Волинська правда» (4049), які не змінили своїх позицій – 9 і 10 місце в рейтингу відповідно.

Також на першій стрічці часом з’являються і такі регіональні видання, як Волинська служба новин, VIP.Volyn.ua, Радар та нове Волинь.Online. Однак, їхні позиції дуже нестійкі.

Зрештою, серед інтернет-видань Волині впевнено лідирують: ІА «Волинські Новини», ВолиньPost, Район.in.ua, Волинь24, Перший канал соціальних новин, Під прицілом та БУГ

Скріншоти рейтингу регіональних ЗМІ з сайту Bigmir)net за 12.02-18.02.2018р.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Адміністрація президента України засудила розгром будівлі «Росспівробітництва» в Києві
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 20 лютого
Останні новини
Схожі новини