Акумуляторна ТОП-азбука, або Як вибрати надійне “серце”

Акумуляторна ТОП-азбука, або Як вибрати надійне “серце”

Сьогодні наше життя немислиме без акумуляторів. Від автомобілів до  мініатюрних блютуз-навушників у наших вухах - вони всюди! Особливо велике значення мають акумулятори для наших бійців на фронті - від тривалості і надійності їх роботи там без перебільшення інколи залежить життя.

Тож варто детальніше ознайомитися, які сьогодні бувають акумулятори, аби купівля будь-якого обладнання для нас не обернулася неприємними сюрпризами. 

До речі, купити акумуляторні батареї можна, перейшовши за цим посиланням: https://teclight.com.ua/uk-ua-akumulyatori-ta-invertori

Вибираючи акумулятор для будь яких наших потреб, варто зважати і на ємність (її ще називають місткістю) батареї, яка вимірюється в ампер-годинах (Ah) або кіловат-годинах (кВт·год), на напругу акумуляторної батареї, циклічність (тобто глибину розряду), термін служби, загальну ефективність, умови експлуатації, а також тип самої батареї.

От саме про тип батареї, а заодно про їх переваги і недоліки у використанні в польових умовах сьогодні і поговоримо детальніше. Ми відібрали тільки ті акумулятори, які підходять під згадані нами умови за такими показниками як надійність, довговічність, простота обслуговування та стійкість до екстремальних умов. 

На першому місці - літій-іонні акумулятори (позначаються як Li-ion). Це пристрої, у яких для зберігання енергії використовується літій. Саме вони встановлені у наших мобільних телефонах чи ноутбуках.

Які ж їх переваги? Такі акумулятори мають високу щільність енергії. Іншими словами, на грам ваги вони виробляють більше енергії, ніж інші види акумуляторів. А відтак це робить їх і легшими у вазі, і меншими за габаритами. А значить - практичнішими у використанні.

До того ж літій-іонні батареї мають тривалий термін служби, багато циклів зарядки, відносно хутко заряджаються, і стійкі до перепадів температур. 

Звісно, при тому вони дорожчі за інші типи акумуляторів. 

На друге місце ми поставили AGM акумулятори (Absorbent Glass Mat). По суті, це є старі добрі свинцево-кислотні акумулятори, але зроблені за іншою (і до речі, далеко не новою, придуманою ще у 1970-х роках) технологією. В ємність поміщають не рідкий, а так званий адсорбований електроліт. Від цього і назва AGM (скорочено від Absorbent Glass Mat - абсорбуючий скловолоконний матеріал). Він виконує зразу дві ролі (їх у класичному акумуляторі “грають” пластини і рідкий електроліт) - і як ємність для електроліту і одночасно як так званий сепаратор, тобто той матеріал, який розділяє позитивну - зі знаком плюс, і негативну - зі знаком мінус - пластини.

Отож, чиж зручні ці акумулятори для використання у польових умовах? Передусім, головний і беззаперечний їх плюс - це стійкість до вібрацій, ударів і струсів. На відміну від класичного свинцево-кислотного акумулятора, AGM-батареї можна встановлювати в будь-якому положенні. Вони герметичні, швидко заряджаються, “виживають” навіть при екстремальних температурах. 

До недоліків ми віднесли більшу, порівняно з літій-іонними батареями, вагу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку військові презентували виставку БПЛА і стрілецької зброї
Наступна новина Матерям полеглих Героїв з Волині вручили посмертні ордени синів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні