Аналіз ефективності виробництва за допомогою платформ бізнес-аналітики

Аналіз ефективності виробництва за допомогою платформ бізнес-аналітики

Description Безпаперове управління виробництвом у режимі реального часу здається багатьом керівникам недосяжною мрією. На більшості підприємств рішення приймаються із значними затримками (тільки після того, як відповідна служба підготує звіт)

Безпаперове управління виробництвом як реального часу здається багатьом керівникам недосяжною мрією. На більшості підприємств рішення приймаються із значними затримками (тільки після того, як відповідна служба підготує звіт). За цей час існуючі проблеми масштабуються, що призводить до порушення термінів виконання замовлень.

Аналіз ефективності виробництва підприємства дозволяє отримати 100-відсотковий контроль над окремими цехами та підрозділами, а також повністю відстежувати процес виготовлення товарів. Сучасні платформи дають можливість акумулювати великі обсяги актуальної інформації, що сприяє синхронізації планів продажу та випуску продукції, допомагає проконтролювати якість, знизити кількість відходів та шлюбу.

Які можливості відкриває аналіз ефективності виробництва

Ефективне виробництво є передумовою успішного розвитку підприємства, тому управління ним має бути одним із найважливіших пріоритетів. Аналітичні платформи надають своїм користувачам такі можливості:

  • здійснення кінцевого планування визначення того, які завдання мають бути виконані конкретними робочими центрами;
  • управління якістю та своєчасне реагування на його погіршення;
  • керування запасами, а також підвищення рівня контролю їх використання;
  • організацію виробництва виготовлення необхідної кількості продукції вчасно.

Єдина система обліку дозволяє мати доступ до інформації про підприємство, запаси та якість товару, а також допомагає зосередити зусилля не на процесі підготовки даних, а на вивченні отриманих результатів та прийнятті рішень.

Які проблеми вирішує використання аналітичних програм

Загальна ефективність виробництва перебуває у тісній залежності з його етапами. Різні недоробки, шлюб чи відставання від виконання плану одному з цехів призводять до збою роботи всього механізму. Своєчасна глибока аналітика допомагає ефективно вирішувати такі проблеми, як:

  • високий рівень браків;
  • зрив виробничих графіків;
  • надмірні витрати на зберігання запасів;
  • обмежена видимість незавершеної роботи;
  • низька пропускна спроможність виробництва;
  • повільна реакція на проблеми, що з'явилися.

Сучасне масштабоване розраховане на багато користувачів програмне забезпечення є відмінною альтернативою традиційному підходу, який вимагає ручної обробки даних і складання звітів. Аналітика ефективності виробництва дозволяє багаторазово прискорити процес прийняття рішень, правильно спланувати роботу всіх підрозділів та скоротити витрати без шкоди обсягу випуску продукції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Брати, яких врятували з-під криги на Волині, прийшли до тями. ФОТО
Наступна новина На Волині представили нову керівницю управління освіти. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні