Анестезіологи у зверненні до Зеленського розкритикували українські «апарати ШВЛ»

Анестезіологи у зверненні до Зеленського розкритикували українські «апарати ШВЛ»
Фото ілюстративне

Асоціація анестезіологів України у відкритому листі до президента Володимира Зеленського, уряду та парламенту розкритикувала українські розробки апаратів штучної вентиляції легень. 

Про це повідомив президент ГО "Асоціації анестезіологів України" Сергій Дубров, пише «Українська Правда».

«ЗМІ анонсують вітчизняне виробництво апаратів ШВЛ, і якщо в суспільстві це викликає оптимізм та ілюзію вирішення проблеми недостатньої кількості апаратів ШВЛ, то фахівці розуміють, що тут нема чому радіти, і навіть називають деякі з цих апаратів "вбивцями", тому що більшість з них не відповідають сучасним вимогам, не пристосовані для проведення тривалої штучної вентиляції хворих та дійсно можуть бути вкрай небезпечними.

Останнім часом багато "інженерів" розробляють та закликають до масового виробництва своїх винаходів, які начебто можуть замінити апарати ШВЛ. Апофеозом цієї діяльності стало отримання дозволу на виробництво одного з "апаратів ШВЛ" на базі ручного дихального мішка "Амбу". Проте будь-який анестезіолог розуміє, що вентиляція мішком Амбу можлива лише на короткий час при проведенні заходів реанімації пацієнта із зупинкою дихання», – заявив Дубров.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Лікарі-анестезіологи України, вимагають:

  • При ухваленні рішень щодо придбання ШВЛ враховувати їхню думку, як спеціалістів.
  • Припинити спекуляції на цій темі та, відповідно, безглузду витрату державних коштів.
  • При оснащенні відділень анестезіології та інтенсивної терапії апаратами ШВЛ забезпечити їх якість (з обов’язковим включенням апаратів експертного рівня) та кількість у відповідності з чинними табелями матеріально-технічного оснащення. При виборі виробників та постачальників апаратів брати до уваги їх можливості щодо сервісного обслуговування та навчання лікарів.
Фото зі сторінки Уляни Супрун

Нагадаємо, Зеленський розповів, що українські лікарні отримають сотні апаратів ШВЛ вітчизняного виробництва. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зафіксували 17 нових випадків COVID-19. Де саме?
Наступна новина На Волині на COVID-19 захворіли троє працівниць лабораторного центру
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні