«Антибандерівський закон» у Польщі допомагали готувати пропутінські історики

«Антибандерівський закон» у Польщі допомагали готувати пропутінські історики

Над скандальним законом про Інститут національної пам'яті серед інших працював історик-націоналіст Войцех Мушинскі і його колега Влодзімеж Осадчий, відомий своїми коментарями в пропутінських медіа.

Про це повідомило польське видання Rzeczpospolita, передає Сегодня.

Мушинскі відомий тим, що публікував у соціальних мережах зображення з повішеним Бараком Обамою і текстом «Американська мрія об'єднує людей усього світу».

В одній з публікацій він писав про виїзд євреїв з Польщі в 1968 році внаслідок антисемітської кампанії компартії як про «можливості втечі від відповідальності за злочини».

Погляди Мушински цінували в праворадикальної польської партії Kukiz'15, яка розробила поправку до закону про інститут нацпам'яті про «злочини українських націоналістів».

Іншим гостем комісії був професор Влодзімеж Осадчий. У своїх виступах для російського пропагандистського ЗМІ «Супутник» Осадчий нарікав на «сильний вплив бандерівських течій» в Україні. З цієї причини деякі праві ЗМІ Польщі підозрюють Осадчого в проросійських поглядах. Він це заперечує.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЖК «Супернова»: продаються 1-кімнатні квартири в майже готовому будинку.ФОТО
Наступна новина Лучан просять допомогти юнаку подолати страшну хворобу
Останні новини
Схожі новини