Батьки загиблих на Сході лучан отримали пам'ятні медалі. ФОТО

Батьки загиблих на Сході лучан отримали пам'ятні медалі. ФОТО

На Театральному майдані Луцька вшанували загиблих майданівців та бійців АТО/ООС. Дев’ятнадцять батьків загиблих на Сході лучан отримали пам'ятну медаль «За незламність духу» з нагоди 29-ї річниці Незалежності України.

Вшануванням пам'яті тих, хто боровся за волю і самостійність України, розпочалося біля Стели Героям Небесної Сотні та Героям АТО, пише «Суспільне Волині».

Отримав пам'ятну медаль Юрій Єлістратов. Його син Андрій загинув під Катеринівкою, у нього влучила протитанкова ракета. Чоловік розповів, що три роки перед війною син служив на контракті, у першу хвилю потрапив на Схід.

«Це відзнака Андрія до мене ця нагорода стосунку не має. Болить, що хлопець загинув. «Нема його – це в голові сидить. Хлопці гуляють, відпочивають, а його нема», – розповів Юрій Єлістратов.

Євгенія Романюк із села Копачівка Рожищенського району щороку у цей день приїжджає до Луцька. Сьогодні біля Стели разом із донькою і внучками.

Загиблий в АТО Олександр Мельничук – брат її чоловіка. На війну пішов добровольцем: «Казав, хто, як не я, буде захищати свою землю. Сиротами залишилося 5 дітей. Дякуючи цим хлопцям, ми живемо в мирній державі».

Прийшла до Стели родина Іонових. Під Іловайськом загинув їх родич – В'ячеслав Іонов.

Брат загиблого бійця, Валерій каже, пишається братом: «Виховую патріотизм в собі, в родині, вшановуємо День Незалежності, підтримуємо все українське і згадуємо полеглих».

Щороку на День Незалежності одягає військову форму інвалід 1 групи Ростислав Самохвалов. Чоловік отримав поранення в зоні АТО. На війні загинув його командир Микола Яворський.

Торік, на 28 річницю Незалежності України у центрі Луцька відбулася хода Гідності за участі членів сімей загиблих в АТО/ООС військовослужбовців, учасників бойових дій на Сході України, громадськості міста. Цьогоріч, через карантин, ходу скасували.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хулігани розписали в'їзний знак закликами до сепаратизму і попалися на камери спостереження
Наступна новина Кого з волинян Зеленський відзначив державними нагородами
Останні новини
Схожі новини