«Беркутівець» і учасник Євромайдану стали кумами. Зворушлива історія від луцького волонтера

«Беркутівець» і учасник Євромайдану стали кумами. Зворушлива історія від луцького волонтера
Джерело фото: PolitInfo

Луцький волонтер Мирослав Ватащук розповів історію про двох учасників АТО, які стали кумами. 

У 2014-му один з них служив у підрозділі «Беркут», а інший брав участь у протестах Євромайдані, розповів він на своїй сторінці у Фейсбук.

Подаємо текс допису без змін:

«У ніч із 29 на 30 листопада «Беркут» жорстоко побив студентів на Майдані. Із тих пір протести стали іншими. Але я розкажу іншу історію, початок якої - на Євромайдані. Історія про двох кумів.

Лютий 2014 року.

Протистояння між протестувальниками і силовиками набрало найжорсткішої форми. Декілька озвірілих «беркутів» зловили хлопця-майданівця і почали знущатися. Це побачив «беркут» з іншого регіону. Попустив «колег», вдягнув хлопця, нагодував і відвіз до лікарні. Потім купив квитки на потяг і відправив домів.

Серпень 2014.

Той «беркут» вже звільнився з органів і добровільно пішов на війну. Іловайський котел. Поранений боєць, скільки мав сил, втікав. Коли вже видохся, зіткнувся ще з одним українським солдатом, який втік з оточення. Той кількадесят кілометрів ніс на горбу пораненого екс-«беркута», поки не потрапили до наших. Цим солдатом був молодий хлопець з Майдану, якого той «беркут» врятував у лютому. Згодом воїни стали кумами. Для чого я цю історію переповів?

А того, бляха-муха, що тільки в єдності ми сильні. Нас ділитимуть як тільки можна. Але народ, не розганяйте с**а зраду», – написав волонтер.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянки стали частіше відмовлятися від своїх новонароджених дітей
Наступна новина Лучани просять змінити рух двох маршруток
Останні новини
Схожі новини