Без автомобіля, зате з човном: що задекларував начальник ГУНП Волині Петро Шпига

Без автомобіля, зате з човном: що задекларував начальник ГУНП Волині Петро Шпига

Начальник ГУНП Петро Шпига подав щорічну декларацію за 2017-й рік ще 7  березня. Вона не вражає шаленими статками, тим не менше – викликає зацікавлення.

Проживає головний правоохоронець Волині разом з дружиною – Русланою Шпигою. Обидві доньки – Вовк Юліана та Хомич Анастасія вже вийшли заміж і мають власні сім’ї.

З нерухомості Петро Шпига задекларував квартиру на 29.1 м.кв., придбану в Луцьку 20 травня 2015 року. Нею володіють по 25% порівну усі члени сім’ї головного поліцейського – сам Петро Шпига, дружина та дві доньки. Також він задекларував дачний будинок на 127,9 м.кв у Луцьку, який зареєстровано на дружину. Окрім цього, вона має дві земельні ділянки по 624 та 635 м.кв. Перша ділянка була придбана ще у 2012  році, а от друга – у жовтні 2017-го за 48 324 гривні.

Також дружина начальника ГУНП у Волинській області Руслана Шпига має у власності 50% квартири, площею 41,6 м.кв, яка розташована у містечку Броди. Другою співвласницею квартири є Луміковська Марія.

З транспорту Петро Шпига задекларував лише водний засіб «Колібрі», придбаний у 2015 році за 6 тисяч гривень, та мотор до човна «Mercury», куплений у тому ж році за 25,3 тисячі гривень.

Загалом у 2017 році Петро Шпига заробив 364 041 тисячі гривень, а також отримав 1200 гривень соціальної допомоги.

Минулого року головний поліціянт області одержав 792 гривні благодійної допомоги від БФ «Лікарняна каса правоохоронців Волині».

Щодо дружини Петра Шпиги, то з огляду на декларацію, вона ніде не працює. Тим не менше у 2017 році отримала дохід з відчуження майна на суму 43 596 гривень, придбавши нерухомий об’єкт у Анатолія Костика.

Також Руслана Шпига отримала спадщину від Луміковського Петра. Попри те, що її розмір та оціночна вартість не вказана, стає очевидним, що дружина головного правоохоронця Волині успадкувала від покійного батька половину квартири, де лишилась проживати її мати.

Петро Шпига задекларував, що є членом таких громадських об’єднань, як Волинська обласна організація ФСТ «Динамо» України» та БФ «Лікарняна каса правоохоронців Волині».

Жодних інших цінних паперів, автівок, дарунків чи виграшів начальник ГУНП не задекларував.

Разом з тим, варто відзначити, що ще у 2015 році в декларації Петра Шпиги фігурувала земельна ділянка у селі Коршів площею 1200 м.кв., зареєстрована на його дружину. Окрім цього, у Руслани Шпиги в 2016 році з’явився гараж на 20 м.кв. у Луцьку. Однак у декларації за 2017 рік, ані про ділянку, ані про гараж згадки немає.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують волинянина-ґвалтівника, який переховується від поліції. ФОТО
Наступна новина На Волині у дідуся вилучили цілий арсенал зброї
Останні новини
Схожі новини