«Безкінечність служби множить на нуль мотивацію служити. Це програш», – військова з Луцька

«Безкінечність служби множить на нуль мотивацію служити. Це програш», – військова з Луцька

Лучанка Майя Москвич, яка нещодавно завершила службу в Збройних силах України, поділилася своїми думками щодо нагальних проблем у системі військової служби. Вона, як колишня військовослужбовиця легкої піхоти, окреслила кілька важливих аспектів, які, на її думку, потребують змін.

Відповідний допис Майя опублікувала на своїй фейсбук-сторінці.

На думку військової, одним із ключових питань є необхідність чіткого терміну служби. Москвич наголошує, що без цього військові втрачають мотивацію.

"Безкінечність служби множить на нуль мотивацію служити. Це програш," – зазначає вона.

Майя Москвич також підкреслює, що мотивація воювати за Україну має базуватися на підтримці, а не на залякуванні: "Залякування і покарання – це не мотивація, це формування армії рабів. Для нас ця схема не ефективна. Це програш."

Однією з проблем, яка спричиняє демотивацію серед військових, є неможливість переведень між підрозділами. За словами лучанки, це стає причиною самовільного залишення частини: "Неможливість змінити підрозділ – це рабство... Армія рабів – це програш."

Вона також закликала до переосмислення цінностей війни та досягнення більшого діалогу між владою, суспільством та військовими:

"Можливо, варто опуститися з рівня "перемогти росію" на рівень "зберегти державу". Людям варто задуматися, якою мала би бути Українська держава, щоб за неї хотілося воювати і її захищати."

На думку захисниці, треба припинити робити з військових героїв, символів, титанів, а  побачити в них простих людей, які дуже виснажені і втомлені і потребують відпочинку.

"Влада орієнтується не на військових, а на електорат. Тому ті, хто не служать, чи не єдині, хто реально може змінити щось", – додала вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині перевірять підприємства щодо зловживань під час бронювання працівників
Наступна новина Як бійці луцького «Любарта» ведуть бої за Нью-Йорк. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні