Білим по синьому: в Луцьку затвердили правила оформлення табличок з назвами вулиць

Білим по синьому: в Луцьку затвердили правила оформлення табличок з назвами вулиць

У Луцьку затвердили Порядок встановлення покажчиків назв проспектів, бульварів, майданів, вулиць, провулків та номерів будівель. Документ передбачає єдині вимоги для формату, розміру та кольорової гами покажчиків.

Про це стало відомо 6 червня під час виконкому міської ради.

«Проект виник уже давно, тільки довго тривало обговорення. Зараз багато будується будинків. Хочемо, щоб новобудови працювали за цим Порядком», - розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

Відповідно до Порядку назави проспекту, бульвару, майдану, вулиці, провулку треба наносити українською мовою на одній табличці розміром 200 мм х L мм, де L – ширина таблички відповідно до кількості букв у назві. Табличка має бути синього кольору, а напис на ній – білого. Написи мають бути посередині.

Рекомендують використовувати шрифт «Arial», букви та цифри друкувати на самоклеючій плівці, яка наноситься на композитний лист або в інший зручний спосіб. Висота, ширина та колір нанесення написів визначаються в залежності від габаритних розмірів бокових фасадів будівлі або споруди та погоджується в департаменті житлово-комунального господарства міської ради і повинні відповідати таким вимогам, як видимість з проїзної зони; колір написів повинен виділятися на фоні кольору фасаду; може містити назву вуличного комітету, ОСББ або кооперативу.

Ці таблички розміщуються на будівлях та спорудах на фасаді зі сторони проїзної частини зліва на початку, в кінці та на перехресті проспекту, бульвару, майдану, вулиці чи провулку. Табличка встановлюється під табличкою з номером будівлі; у разі коли видимість фасаду будівлі обмежена, табличка розміщується в місці найбільшої видимості з проїзної частини.

Таблички з номерами будівель та споруд повинні мати розміри 300 мм ширини та 400 мм висоти. Вони мають бути в гамі синього та червоного кольорів, напис номеру будівлі на синьому фоні та назви проспекту, бульвару, майдану, вулиці чи провулку на червоному фоні виконуються білим кольором. Згідно з новими правилами їх варто розміщувати на будівлях та спорудах на фасаді – зі сторони проїзної частини зліва; на будівлях та спорудах, що мають протяжність зі сторони проїзної частини більше 50 м, – зі сторони проїзної частини зліва та справа.

Висота встановлення табличок над рівнем землі для багатоповерхівок має бути від 2,5 м до 3,5 м та від 2,5 м до 3,0 м для одно- та двоповерхових будівель. Якщо видимість фасаду будівлі обмежена, табличка розміщується в місці найбільшої видимості з проїзної частини.

Контролювати дотимання Порядку доручили департаменту житлово-комунального господарства, житлово-комунальним підприємствам міста, товариству «М.Ж.К.», ЛК ЖЕК № 8 ЖБК, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лісову пожежу під Чорнобилем досі не загасили
Наступна новина Вулицю у Луцьку зробили комфортнішою для мам з візками. ФОТО
Останні новини
Схожі новини