«Понад 50 % моїх фотографій робить мама», – популярна луцька блогерка Лєрка Цукерка

«Понад 50 % моїх фотографій робить мама», – популярна луцька блогерка Лєрка Цукерка
Валерія Кузьмінчук, вона ж Lerkazukerka

Валерія Кузьмінчук ніколи не планувала стати блогеркою. А зараз має більше 70 тисяч підписників в Інстаграмі. Поштовхом до цього стало…закриття Вконтакті. Там дівчина постила свої вірші, а згодом довелося це припинити. Так вона перейшла в Інстаграм.

Зараз її знають, як Lerkazukerka, а її сторінку впізнають за особливим стилем: фото у пастельних тонах із акцентом на рожевих елементах. Її пости «чіпляють» щирістю та позитивом. У сторіз (публікації з фото і короткими відео, які зникають через добу) потрапляє все найцікавіше, що відбувається з дівчиною за день.

В Інтернеті Валерія не тільки розповідає про своє життя, а й заробляє. 

Блогерка розповіла «Першому», як соцмережа стала важливою частиною її життя.



«Я дуже швидко зрозуміла, що в Інстаграмі не можна так, як Вконтакті: запостити якусь картинку і знизу написати віршик. Тому я почала публікувати свої фото з цитатами. Шлях блогера розпочала, коли було 10 тисяч підписників. Тоді почала активніше займатись розвитком сторінки». 

*          *           *

«Нік з’явився давно.  Чоловік, а тоді ще мій хлопець, називав мене мармеладкою. Він грав у покер в Інтернеті. Створив мені акаунт і запропонував його назвати Lerkazukerka. Я це ім’я перенесла в Інстаграм. Сторінка 6 років існує з такою назвою».

*          *           *

«У жовтні я пофарбувала волосся у рожевий колір. Від нього себе не відділиш, тож довелось оновити гардероб, бо з таким кольором не все перегукується. У мене переважають пастельні тони в одязі, тому що яскравого волосся достатньо, аби тебе помічали. Тому почала вести сторінку в такому стилі».

*          *           *

«Я закінчила університет з червоним дипломом, але він так і не знадобився. Мій чоловік був дуже проти, щоб я працювала за спеціальністю (викладач польської мови та літератури – Авт.) Пропонував відкрити приватну школу, аби я тільки не була на державній роботі».

*          *           *

«Коли ми почали жити разом, я була студенткою, мала стипендію, але 700 гривень ні на що не вистачало. У чоловіка були ідеї бізнесу, але не відразу це все вдавалось. Ми стояли в палатках, агітували за і проти різних політичних кандидатів, клеїли на стовпи банери, роздавали флаєри…

Найважче було взимку. Приходили о 7 ранку і стояли до 18 години. Надворі вже темно, сніг мете, а ми стоїмо у цій палатці і збираємо підписи… Але згодом мій чоловік реалізувався в бізнесі і ми перестали страдати такими підробітками (сміється – Авт.)».

*          *           *

«Раніше були серіали «Кармеліта», «Бідна Настя» й інші. Всі їх дивились. Зараз заходиш в Інстаграм, дивишся сторіз – такий собі серіальчик, але цікавіший, бо люди реальні. Кожен день нові серії. При чому є хайпові сторіз – захворіла, завагітніла, народила дитину…Вони просто злітають у космос за кількістю переглядів. Тому всі шукають людей, які їм імпонують, і підписуються на них.

Для когось Інстаграм є платформою для розвитку. Але я думаю, що людей, які хочуть розвиватись через Інстаграм, значно менше, ніж тих, хто хоче дивитися серіали. Також Інстаграм – це платформа для бізнесу».

*          *           *

«Є такі блогери, які рекламують все підряд, аби тільки заробити більше грошей. У США блогери реально рекламують тільки те, чим постійно користуються. Я собі це теж переймаю. За 80 % того, що я рекламую, мені ніхто не платить. Скільки разів я знімала «PUR·PUR». У мене тут нема ніякого бартеру. Мені просто подобається заклад.

Ми місяць жили на Маямі. Познайомились із місцевими блогерами. Вони коли чули, що у нас блогерам гроші платять за рекламу, такими квадратними очима дивились: «Ви що реально?!» У них це роблять тільки зірки».

*          *           *

«Я стараюсь рекламувати тільки те, що випробовую на собі. Якщо продукт мені не подобається, я повертаю гроші назад і кажу, що цього рекламувати не буду. Зараз багато є хенд-мейд косметики. Я всю випробовую. Якщо від шампуню волосся сиплеться, то я раджу майстрам попрацювати над своєю продукцією».

*          *           *

«Я рекламувала алкоголь, натуральні настоянки. Те, що є в нашому житті, потрапляє і в сторіз».

*          *           *

«Скільки заробляю, важко сказати, думаю, що в середньому тисяч п’ять. Я не роблю нахилу на рекламу. Інстаграм – це для себе. Чоловік нас добре забезпечує». 

*          *           *

«Я ніколи не рекламую майстрів, які роблять манікюр, брови, нарощують вії. Хоча до мене зверталось багато луцьких студій краси. У мене є свої спеціалісти, до яких я довго ходжу. Це негарно – перестрибувати від одного до іншого і казати, що всі класні».

*          *           *

«Чоловік дуже не хотів бути в моєму Інстаграмі. Все було настільки катастрофічно, що коли в сторіз потрапляв його голос, я мусила це видаляти».

*          *           *

«Дуже переживала, як відреагують батьки. Тато не схвалював. Я пояснила йому, що частково блогерство можна сприймати як роботу. Він сказав: «Якщо робота – то добре».

Ну а мама бачила, що це мені дуже подобається. Вона мене дуже підтримала. Знімається у моїх сторіз. Навіть якщо ненафарбована і в смішному халаті, все одно каже: «Закидай, це ж прикольно».

Понад 50 % моїх фотографій робить мама. При чому може відпроситись з роботи на годинку, взяти таксі і приїхати до мене. Вона спокійно терпить 5-6 перевдягань за одну зйомку. За це їй низький уклін».

*          *           *

«Всього ніхто з блогерів не показує. Бути відвертою мені не важко. У мене історії знімаються з першого дубля, пости пишуться на одному подиху. Напевно, якби це було не так, я б цього не робила. І люди дуже відчувають щирість. Моя аудиторія пише мені, що цінує мене за щирість і відкритість. Я розумію, що вони це реально відчувають. Бо інакше не підписались би на мене».

*          *           *

«Чого точно ніколи не буде на моїй сторінці – це фотографії, де я гола. Хоча, ніколи не кажи ніколи. В мене є світлини, де я в білизні. Нещодавно я виклала фото з Туреччини, де ми з чоловіком стоїмо перед дзеркалом замотані в рушники. Воно викликало великий ажіотаж. Раніше я думала, що такого не опублікую ніколи.

*          *           *

«Якщо чоловік кличе на побачення, а я в цей час мала провести розіграш, то однозначно буде побачення. Інстаграм в цьому плані точно не на першому місці. Сім’я важливіша. Я з тих блогерів, які постійно переносять розіграші. Мої підписники ставляться до цього з розумінням».

*          *           *

«В Інстаграмі всяке пишуть. І фотографії свої скидали, і на побачення кликали, і секс за гроші пропонували. Але такого, щоб додому приходили, – не було. Був випадок, коли постукали в двері. Відкриваю, а на порозі лежать квіти. Чоловік сказав: «О, почалося!» Потім виявилось, що цей сюрприз зробив наш друг».

*          *           *

«Я створюю в своєму домі різні інстаграмні куточки. При чому ми їх так і називаємо. Чоловік каже: «О, знову якийсь інстакуточок зробила».

Ми придбали котедж у житловому комплексі «Струмочок» три роки тому. Ремонт робили не для Інстаграму, а для себе. Я тоді ще не займалась блогерством. А вже коли почала активніше вести сторінку, почала купляти якісь додаткові речі: дзеркало, щоб селфі і сторіз знімати, столики, щоб гарно на їхньому фоні щось сфоткати…

Що в нас інстаграмне – це весь житловий комплекс. У мене там дуже багато фотографій. Це одинакові котеджі, які стоять в рядочок з однієї і другої сторони. Там дуже світло і гарно. Але це не моя заслуга, це – будівельна компанія «Інвестор».

*          *           *

«У мене є хештег #цукерканеготує. Тому що я лінива і рідко готую вдома. Ми часто харчуємось в ресторанах. Улюблена їжа мого чоловіка – макарони з сосискою, але ми такого постійно їсти не можемо. Мені підписники почали писати: «Лєра, ти не готуєш. Чоловіка не кормиш. От зготувала б щось, нам би рецепт закинула». А я така: «Ні-ні-ні, я не готую. Це взагалі не про мене і не про моє життя». Жінка не повинна стояти постійно біля плити. У цьому нікого не переконаєш. Є частина людей, які зрозуміли і підтримали, а є частина людей, які і не зрозуміють ніколи».

*          *           *

«Я постійно клацаю в телефоні. Це якась залежність. Одного дня я забула телефон вдома. Це було жахливо. Я постійно відкривала сумочку, шукала його. Одного ранку мала заплановану зустріч, залізла в телефон, просто подивилась сторіз інших людей, просиділа три години, виходжу – бачу, що вже запізнююсь на зустріч (сміється – Авт.)».

*          *           *

«Трошки засмучує, коли нема віддачі. Ще й Інстаграм постійно щось виробляє зі своїми алгоритмами, змінює, що він показує людям, а що ні. Коли бачиш, що в тебе в один момент поменшало переглядів сторіз, то думаєш, що ти стала нецікава. А потім виявляється, що це в Інстаграмі якесь оновлення і вони реально не бачать тебе. Недавно було таке, що якщо ти підписаний на мене, бачив останні кілька постів, але не лайкнув, то ти мене більше не побачиш у своїй стрічці. Це дуже засмучує, коли ти пишеш щось цікаве, а це мало хто бачить».

*          *           *

«У мене дуже крута аудиторія. Дуже класні люди. Пишуть інші блогери, що їх хейтять. У всіх є хейтери (люди, які агресивно реагують на будь-яку інформацію – Авт.). Ходиш в зал – погано, не ходиш – погано. Маєш дитину – погано, не маєш – теж погано. У мене насправді таких ситуацій дуже мало. У день може бути одне погане повідомлення, але 20 класних.

Дуже багато пишуть крутого. Мене дуже підтримують. Є люди, з якими я здружилась, вони запитують у мене порад. Я ціную їх, а вони цінують мене».

*          *           *

«Завдяки блогерству я стала відвертіша, відкритіша, комунікабельніша. Стала більше слідкувати за собою. Мені тепер легше познайомитись з іншими людьми, висловити свою думку».

*          *           *

«Що найбільше цікавить підписників – це така загадка. В моєму Інстаграмі люблять мого чоловіка Макса. Також люблять нас разом. Пости з ним набирають найбільше лайків. Людям подобається гарне сімейне життя.

Різні історії життя «заходять». Наприклад, історія про те, як гроші впали нам на голову. У ній люди своє знаходять. Таке чіпляє. Про розвиток сторінок в Інстаграмі також цікавить. Люди очікують універсальної поради, яка відразу зробить їх популярними в Інстаграмі. Нема рецепту щастя. Зараз дуже велика конкуренція».

*          *           *

«У мене сторінка є 6 років, але популярна я стала з лютого цього року. І це мені з неба не впало. Я ходила на курси фотографії, ведення Інстаграму, модельні курси. Допоміг і мій філологічний факультет, тому що я могла сформулювати свої думки. Багатьом людям цього не вистачає».

*          *           *

«Є блогери, в яких фото такі, що гірше не придумаєш. І вони просять мене, щоб я їх рекламувала. Я кажу людині: «Попрацюй спочатку над фото, своєю сторінкою, думками. Подумай, чим ти можеш бути цікавою і корисною людям». Але люди цього не дуже розуміють, вони вважають, що має бути якийсь рецепт успіху, який на 100 % спрацює».

*          *           *

«Частина підписників «набита» за допомогою розіграшів Giveaway. Останній раз разом з Надією Дорофєєвою я розігрувала BMW. Але це поганий метод розвитку сторінки. Частина аудиторії після того, як нічого не виграє, відписується. А решта просто очікує нових розіграшів. Є такі люди, які біжать за подарунками. Вони неактивні, нічого не коментують і не лайкають.

Набагато кращий метод, коли тебе рекламує відомий блогер. Тоді люди на тебе підписуються не заради виграшу, а тому що ти їм цікавий. І просто так додаються. Знаходять тебе за хештегами, геолокацією, у різних топах».

*          *           *

«У будь-якому випадку кількість твоїх підписників – це гроші. Як би це печально не звучало. У розвиток своєї сторінки треба вкладати гроші. За розіграші та рекламу в блогерів треба платити».

*          *           *

«У мене на сторінці є гра #цукерка_щасливийкод. Я знімаю сторіз, а позаду в мене розміщена якась буква чи цифра. За день їх може бути кілька. Люди знають, що цифри голубі, а букви рожеві. Вони передивляються сторіз, часом по кілька разів, і за тиждень збирають комбінацію. Якщо хтось з першого разу не розгледів рекламу, то з другого чи третього точно роздивиться (сміється – Авт.).

У суботу я ставлю віконечко для анонімних питань. Вони вписують туди код, хто який назбирав. Я проводжу розіграш серед людей, які написали правильні варіанти. Одна людина виграє 500 гривень».

*          *           *

«В Інстаграмі є такий алгоритм, що якщо у тебе є 30 тисяч підписників і для цієї цифри нормальна якась активність, ти вважаєшся крутою. Але якщо в тебе стає 60 тисяч прихильників, але твоя активність залишається такою ж низькою, він стає думати, що ти стаєш нецікава. І починає опускати тебе вниз. При чому твої пости можуть не показуватись навіть людям, які на тебе підписані».

*          *           *

«Чоловік пропонував вести блог в Ютубі. Але якщо я ще там зависну, окрім Інстаграму, то ви мене ніколи не побачите в реальному житті (сміється – Авт.)».

Записала Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

Передрук заборонений. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На благодійному концерті у Луцьку для дітей з ДЦП зібрали понад 8 тисяч. ФОТО
Наступна новина На Волині жінка «купила» у шахраїв цибулі на 50 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини