Більше сотні «липових» документів виявили за пів року прикордонники на Волині

Більше сотні «липових» документів виявили за пів року прикордонники на Волині

Військовослужбовці Волинського прикордонного загону ефективно протидіють спробам незаконного перетину українсько-польського кордону по підроблених документах.

Так, цьогоріч у пунктах пропуску для автомобільного та залізничного пасажирського сполучення інспектори виявили 135 фальшивок, які громадяни надавали для перевірки під час проходження паспортного контролю. Незаконно виїхати за кордон в основному намагалися чоловіки, яким на період дії воєнного стану обмежено виїзд з України, повідомляє пресслужба прикордонників. 

Найбільше ознак підробок інспектори прикордонного контролю виявили у військово-облікових документах. Також порушники використовували «липові» посвідчення інваліда, багатодітного батька, свідоцтва про народження дітей та інші папери.

Правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності. Крім того, про усі випадки виявлення підробок прикордонники поінформували співробітників Нацполіції, оскільки в діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК України. 

За результатами роботи оперативно-розшукових підрозділів загону ліквідовано два організовані злочинні угруповання та одну протиправну групу, що спеціалізувались на налагодженні каналів незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон, шляхом підробки дозвільних документів, в тому числі внесення фіктивних даних в систему «Шлях». Шістьом фігурантам оголошено про підозру за фактами виїзду 386 ухилянтів. Матеріали двох кримінальних проваджень вже передано до суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що відомо про справу Сметаніна, який співпрацював із рф і «здав» луцький аеродром
Наступна новина На Рівненщині військові підірвалися на міні: двоє загинули, ще четверо – у лікарні
Останні новини
Схожі новини