Більше тисячі хасидів на українському кордоні моляться й танцюють

Більше тисячі хасидів на українському кордоні моляться й танцюють

Прикордонники продовжують посилено охороняти ділянку українсько-білоруського кордону, оскільки численні іноземці-паломники не полишають сподівання потрапити на територію України попри існуючі карантинні обмеження.

Про це повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко, якого цитує пресслужба ДПСУ, речник відомства Андрій Демченко у коментарі «Українській Правді».

Біля пункту пропуску "Нові Яриловичі" Чернігівщині станом на ранок 17 вересня  залишалися більше 1000 іноземців. Вони пройшли процедури прикордонного контролю на вихід з Республіки Білорусь та підходять до лінії державного кордону України.  Попри діючі обмеження, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, не полишають планів потрапити в Україну.

«Цих громадян, імовірно, ввели в оману, оскільки українська сторона інформувала про те, що пропуск для іноземців буде закрито. Державна прикордонна служба також неодноразово інформувала суміжну сторону. Окрім того, учора уряд прийняв рішення про призупинення пропускних операцій у пункті пропуску "Нові Яриловичі», – сказав Нікіфоренко.

Водночас прикордонники запевняють, що ситуація на кордоні залишається контрольованою.

Налагоджена взаємодія з благодійними релігійними організаціями та офіційними установами (посольствами держав походження іноземців). Прикордонники допомагають волонтерам, які постачають іноземцям продукти харчування, воду та медикаменти.

Вони моляться, танцюють, співають, та періодично підходять розмовляти з українськими прикордонниками.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за добу ще у декількох школах виявили COVID-19. Де?
Наступна новина «Безпечні умови навчання». На Волині перевірять 14 освітніх закладів
Останні новини
Схожі новини