Близько 5 000 жителів Волині щорічно потребують знеболення

Близько 5 000 жителів Волині щорічно потребують знеболення

В управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА представили статистичні дані по Волині, які підготували представники БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Про це повідомили під час презентації інформаційної кампанії «#ЗнімайРожевіОкуляри» на меті якої пояснити пацієнтам та лікарям, що знеболення – це право кожного.

«Щорічно на Волині помирає близько 13 500 людей  і, за розрахунками, відповідно до методології ВООЗ, близько 8 000 тисяч осіб потребують паліативної допомоги. З них близько 5 000 осіб потребували знеболення, а фактично таку допомогу отримали 1 240 волинян: 428 осіб в умовах стаціонарів і 812 людей на дому. Це статистичні дані 2017 року, - повідомила виконавчий директор БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне Ганна Котенко.

Загалом знеболювання потребували 80% померлих від онкології, 50% померлих від СНІДу, 50% померлих від туберкульозу, 15% померлих від травм.
В Україні, всупереч чинній нормативній базі, знеболювальні препарати призначаються пацієнтам у недостатній кількості, або взагалі не призначаються. Двоє з трьох паліативних пацієнтів не отримують якісної допомоги, хоча ненадання знеболення для пацієнтів з хронічним больовим синдромом правозахисниками прирівнюється до тортур.

Відтак організатори заходу закликали зняти рожеві окуляри й подивитися правді у вічі, адже відсутність адекватного знеболення – це тортури!

Інформаційна кампанія «#ЗнімайРожевіОкуляри» реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на залізничному вокзалі обікрали жінку 
Наступна новина У Луцьку водій отримав штраф, бо висадив людей не на зупинці
Останні новини
Схожі новини