Близько 80 років пролежали в землі: на Волині знайшли схрон із боєприсами. ФОТО

Близько 80 років пролежали в землі: на Волині знайшли схрон із боєприсами. ФОТО

Понад півтори сотні в боєприпасів знищили сапери ДСНС на Волині. Небезпечні знахідки пролежали у волинській землі близько 80 років. Декілька боєприпасів випадково виявили лісоруби біля села Смолява на Горохівщині. Вирубку зупинили й на місце події викликали саперів Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Луцьк.

Про це інформує пресслжужба ДСНС в області. 

Сапери ретельно обстежили вказану місцину і натрапили на схрон: із землі підійняли ретельно складені ящики з мінометними мінами, стрілецькими набоями і декілька артилерійських снарядів — загалом 166 одиниць. Знахідки ідентифікували як боєприпаси часів Другої світової війни, що були на озброєнні німецької армії.

Далі транспортували боєприпаси до спеціального майданчика біля села Цегів Горохівської громади, помістили в спеціальний кар'єр і знищили шляхом підриву. На момент проведення розмінування територію посилено охороняли поліцейські, аби на місце розмінування випадково не потрапили сторонні особи.

Опісля через дозволений час піротехніки переконалися, що робота виконана чисто: усе, що залишилося від смертоносного залізяччя — вирва на місці вибуху і дрібні уламки розірваних металевих корпусів, які не несуть загрози.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка подарувала музею на Волині дві картини художника Олександра Байдукова
Наступна новина Державний ремонтно-механічний завод на Волині виставили на приватизацію
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні