Боротьба з палінням: в Україні хочуть заборонити «смачні» цигарки

Боротьба з палінням: в Україні хочуть заборонити «смачні» цигарки
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров’я пропонує заборонити всі смакові добавки в сигарети, щоб не привертати увагу молоді до паління.

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт, який значно посилить боротьбу з курінням, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я у вівторок, 24 грудня, – пише Кореспондент.

Законопроєкт значно посилить боротьбу з курінням, заповнить прогалини в українському законодавстві, встановить вимоги до обігу електронних сигарет і новітніх тютюнових виробів в Україні. МОЗ пропонує заборонити всі смакові добавки, які роблять сигарети «смачними» і заохочують неповнолітніх і молодих людей до куріння.

Також законопроектом вводяться нові маркування для тютюнових виробів: графічні попередження про шкоду куріння будуть змінені на європейські і займати значно більшу частину упаковки сигарет - 65%. Більш того, буде здійснюватися постійна щорічна ротація медичних графічних попереджень.

Реклама тютюнових виробів більше не буде використовувати можливі позитивні асоціації тютюну з бадьорістю, здоров'ям, силою або молодістю. Під забороною реклама або натяки на меншу шкідливість, інший смак або добавки, що зменшують негативний вплив на навколишнє середовище.

Проєкт Закону також забороняє виготовлення «міцних» сигарет. Це сигарети, в яких показники вмісту нікотину, смоли і монооксиду вуглецю в димі однієї сигарети перевищують: нікотину - 1,0 мг, смоли - 10 мг, монооксиду вуглецю - 10 мг.

У документі дається визначення для е-сигарет відповідно до правил в ЄС: це виріб, який можна використовувати для споживання пара, яка містить нікотин, через мундштук або будь-який компонент цього виробу, в тому числі ,картридж, резервуар і пристрій без картриджа або резервуара.

Це дозволить зобов'язати виробників та продавців тютюновмісних продуктів дотримуватися правил маркування, реклами і розповсюдження, які затверджені для традиційних сигарет, а також щорічно звітувати органам державної влади про склад таких виробів.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Усиновити хочуть здорових дітей. У наших, на жаль, мало шансів». Репортаж з будинку дитини у Луцьку
Наступна новина Уряд підвищив виплати для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні