Британія звинуватила Росію у порушенні Статуту ООН

Британія звинуватила Росію у порушенні Статуту ООН

Британський постпред при ООН Джуліан Брейтвейт заявив, що Росія отруєнням у Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля порушила статтю 2 Статуту ООН

Про це він заявив на засіданні Радбезу ООН, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Це був не звичайний злочин. Це було неправомочне використання сили, порушення Статті 2 Статуту ООН - основи міжнародного законного порядку", - сказав він.

При цьому дипломат сказав, що Росія не надала британській стороні задовільні пояснення стосовно інциденту в Солсбері у відведений Лондоном термін. Таким чином, відмітив дипломат, можна припустити, що Росія "втратила контроль над нервово-паралітичною речовиною".

Крім того Брейтвейт заявив, що Росія порушила Конвенцію про заборону хімічної зброї, приховавши інформацію про нервово-паралітичну речовину програми "Новачок".

"Росія заявила про знищення задекларованих запасів хімічної зброї у вересні 2017 року, на десять років пізніше, ніж того вимагала конвенція. Росія не повідомила про нервово-паралітичну речовину "Новачок", а також про пов'язані з ним виробництва", - сказав він.

Екстрене засідання Ради Безпеки ООН проводиться за ініціативою Великої Британії у зв'язку з отруєнням в Солсбері Сергія Скрипаля.

У статті 2 Статуту ООН йдеться про те, що "усі члени Організації Об’єднаних Націй розв’язують свої міжнародні суперечки мирними засобами таким чином, щоб не наражати на загрозу міжнародний мир та безпеку і справедливість".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МЗС висловив протест через візит Путіна до Криму
Наступна новина 15 причин ходити пішки хоча б 15 хвилин в день
Останні новини
Схожі новини