В Україну повернули хлопця, який 8 місяців жив у прийомній сім’ї в росії. ФОТО

В Україну повернули хлопця, який 8 місяців жив у прийомній сім’ї в росії. ФОТО

Майже через 8 місяців в Україну повернули 16-річного хлопця після того, як його вивезли в російську федерацію.

Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Сергій жив поблизу Маріуполя, незадовго до війни втратив батьків, однак має сестру, а нині ще й небайдужих співвітчизників, які готові йому допомагати. Після захоплення російськими окупантами рідного населеного пункту, його та багатьох інших дітей вивезли в Донецьк, а згодом до росії.

Дитячий Омбудсман російської федерації Марія Львова-Бєлова, яка приїжджала для "милого спілкування" з дітьми на камеру пропагандистських ЗМІ, вирішила долю Сергія та інших вивезених українських дітей – всиновлення в російську сім’ю.

Родина, в якій довелося бути хлопцю, мала трьох власних дітей та вже одну всиновлену. З новою "сім’єю" Сергій не розмовляв.

"Я просто вчився в коледжі, розмовляв з друзями, з якими там познайомився", – розповів хлопець, який там освоював напрям автомеханіки.

На щастя, ставлення в тій родині до нього було не жорстоким, однак увесь час його не покидала думка про те, що він повинен повернутися на Батьківщину. Допомогу знайшов в інтернеті.

"Я хочу повернутися з РФ в Україну", – повідомлення, яке відправив Сергій у одному з чат-ботів і отримав відповідь, що йому в цьому допоможуть.

Вчора його зустріли на кордоні з Україною й він щасливий, що нарешті вдома.

На запитання, що відчув, коли перетнув кордон з Україною, Сергій з найщирішою усмішкою відповів, що був дуже радий.

«На вокзалі, де ми його очікували, поблизу Поїзда святого Миколая від "Укрзалізниці" хлопець отримав необхідний для навчання подарунок від Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурата Шахіна. Офіс Омбудсмана України, своєю чергою, подбає про те, аби наш патріот насамперед отримав належну психологічну допомогу та офіційного опікуна в особі сестри, за потреби – медичну допомогу, відновив навчання. Я вражений цілеспрямованістю юного українця та його непереборним бажанням повернутися додому. Це приклад того, що є в українцях – наша незламність і наполегливість. Його історія це історія боротьби за те, щоб бути вільним, жити вільно та поруч із вільними людьми! Україна продовжує боротися за таких цілеспрямованих дітей, які виростуть її гідними громадянами», – написав Дмитро Лубінець. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас немає і не може бути книг російською». Сім’я з Херсона відкрила книгарню у Рівному


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку ще в трьох місцях встановили ятки для торгівлі сільгосппродукцією. ФОТО
Наступна новина Мер Луцька зустрівся з Героєм України – льотчиком, який збив з літака 5 іранських шахедів
Останні новини
Схожі новини