Британська розвідка повідомляє, що Лукашенко намагається уникнути прямої участі у війні в Україні

Британська розвідка повідомляє, що Лукашенко намагається уникнути прямої участі у війні в Україні

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко намагається уникнути прямої участі у війні в Україні.

Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки, пише "Європейська правда".

Після навчань на початку травня білорусь оголосила про розгортання сил спеціальних операцій уздовж кордону з Україною, а також підрозділів протиповітряної оборони, артилерії та ракетних військ на полігонах на заході країни.

"Присутність білоруських сил біля кордону, ймовірно, зафіксує українські війська, тому вони не можуть розгортатися для підтримки операцій на Донбасі", – йдеться у звіті.

Також вказується, що незважаючи на попередні припущення, на сьогодні білоруські сили не були безпосередньо залучені до конфлікту.

Проте білоруська територія використовувалася як плацдарм для початкового наступу росії на Київ і Чернігів. росія також здійснила повітряні вильоти та ракетні удари з білорусі.

"Президент Білорусі Лукашенко, ймовірно, балансує на межі підтримки російського вторгнення і бажання уникнути прямої військової участі через ризик західних санкцій, помсти українців та можливе невдоволення білоруських військ", – йдеться у звіті.

Читайте також: Поки ніщо не вказує на те, що Білорусь збирається воювати в Україні, - Пентагон


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні за Україну загинули ще двоє волинян
Наступна новина У Нововолинську в центрі міста гуляли лосі. Відео
Останні новини
Схожі новини