Будівництво кріогенної бази біля Луцька. Людей переконують, що це безпечно

Будівництво кріогенної бази біля Луцька. Людей переконують, що це безпечно
Фото ілюстративне

Представник ТОВ «Кріогенсервіс», яке має намір побудувати у селі Гірка Полонка біля Луцька базу з виробництва промислових газів, запевняв, що майбутнє підприємство абсолютно безпечне для екології.

Про це йшлося під час громадських слухань у сільському клубі 22 січня, повідомляє Суспільне.

Головний інженер фірми «Кріогенсервіс» Леонід Червяков розповів, що базу планують відкрити на придбаній у 2018 році ділянці площею гектар. Селян, каже, переконуватимуть у безпечності та перевагах діяльності їхньої фірми на території села.

«Бачу такі плітки пішли, що страшно. Хімії там взагалі ніякої немає, чиста фізика. Податки будуть іти, робочі місця, екологія тут не зачіпається ніяк, більше 10 чоловік робітників точно буде», – зазначив Леонід Червяков.

Заступник голови громади Андрій Мороз розповів, що фірма придбала землю на території села за 1 мільйон 200 тисяч гривень. Торік у березні гіркополонківські депутати одноголосно дозволили «Кріогенсервісу» змінити цільове призначення придбаної ділянки. Громадські слухання, з його слів, – необхідний етап для появи бази столичної фірми у селі.

На слухання, крім жителів Гіркополонківської ОТГ, прийшли і лучани – мешканці району Вересневе.

«Цей завод планується будуватися через дорогу від житла лучан, що, власне, набагато ближче, ніж до житла тих, хто буде зараз голосувати можна чи не можна дозволяти таке будівництво. Луцька міська рада не розуміє що там має відбуватися», – каже депутат Луцької міської ради Борис Смаль.

Громадські слухання тривали дві з половиною години, проте наразі зробили перерву.

Нагадаємо, влітку 2019 року почала ширитися інформація, що у селі Полонка, яке межує з Луцьком, столична фірма планує збудувати кріогенний завод. Виявилося, що насправді у планах – відкриття станції із газифікації кріогенних газів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стало відомо, коли у Луцьку запрацює автоевакуатор
Наступна новина Нову маршрутку у Луцьку – замість № 9 і 9а – обіцяють із 29 січня
Останні новини
Схожі новини