Будівництво на Ковельській у Луцьку: в міській раді скасували дозвіл

Будівництво на Ковельській у Луцьку: в міській раді скасували дозвіл

У Луцькій міській раді скасували попередньо наданий дозвіл, який був виданий з порушенням, для власників приміщення на вулиці Ковельській, 66, котрі торік розпочали добудову третього поверху над приміщенням магазину.

Про це повідомляє Суспільне

«За» таке рішення проголосували 25 депутатів під час чергової сесії міської ради 28 вересня. 

Як зазначила під час обговорення проєкту рішення директорка юридичного департаменту міськради Наталія Юрченко, забудовник не отримав згоди мешканців будинку на добудову та реконструкцію магазина. Відтак будівництво – самочинне.

«Станом на сьогодні за результатами розгляду скарг мешканців та роботи комісії при відділі архбудконтролю з'ясувалося, що ці містобудівні умови підприємцеві були видані з порушенням. Підприємець отримав цей документ у 2019 році», – каже посадовиця.

Зі слів Луцького міського голови Ігоря Поліщука, коли розпочалося це будівництво, відділ архбудконтролю перевірив об'єкт, зафіксував порушення та склав відповідний акт, який згодом був оскаржений. Додає: про те, що попереднє рішення суду підприємець оскаржив в апеляційному суді, в міськраді дізналися випадково.

«В першій інстанції в суді ми перемогли, і рішення архбудконтролю було залишено без змін, в апеляції це рішення скасували. Ми не отримали ні повістки про виклик в суд, ні повідомлення про відкриття апеляційного провадження. Підприємці, які хочуть таким чином вирішувати питання – так не буде», – додав Ігор Поліщук.

Читайте також: На Волині збудували церкву релігійної громади, якої не існує в селі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ранкове зведення Генштабу. Яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Наступна новина На Волині п'яний водій Volkswagen влетів у ЗАЗ: є постраждалі
Останні новини
Схожі новини