«Будуйте свій храм»: у селі на Волині священик не віддає ключі від храму громаді

«Будуйте свій храм»: у селі на Волині священик не віддає ключі від храму громаді
Прихожани храму села Мишів зі священиком Володимиром Конопком

У селі Мишів Іваничівського району на Волині громада, яка перейшла у ПЦУ, молиться біля Свято-Миколаївського храму, оскільки священик не віддає ключі від нього.

23 лютого тут відбулось перше богослужіння у складі Православної церкви України, повідомили у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

Нагадаємо, під час зборів 10 лютого у селі підтримали рішення про перехід з Московського патріархату у Православну церкву України.

Виконувачем обов’язків настоятеля Свято-Миколаївського храму села Мишів Іваничівського району став протоієрей Володимира Конопка.

Священик Іван Щербан, який не підтримав рішення громади, не дав ключі від Свято-Миколаївської церкви, тому парафіяни молились її стін.

«Не зважаючи на морозний день, віряни зібрались біля свого храму та молились за мир і злагоду між християнами, за Україну і подякували Богу за все», – ідеться у повідомленні.

Жителі кажуть, що їм прикро, що священик Іван Щербан розпоряджається храмом, як своїм власним.

«На запитання, де ми маємо молитись, відповідає: «Будуйте свій храм», – розповідають люди.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна обрала представника на Євробачення-2019
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 24 лютого
Останні новини
Схожі новини