У Нововолинську громада Вознесенського храму упц мп не хоче переходити в ПЦУ, – єпархія

У Нововолинську громада Вознесенського храму упц мп не хоче переходити в ПЦУ, – єпархія

Громада Вознесенського храму в УПЦ заявила, що не має наміру міняти свою юрисдикцію.  Більшість парафіян під час богослужіння однозначно заявили про свою тверду позицію і далі залишатися в лоні Церковному під омофором Блаженнішого митрополита Онуфрія.

Про це інформує Володимир-Волинська єпархії. 

Нагадаємо, 11 лютого у Нововолинську біля Свято-Вознесенського храму збиралися парафіяни, щоб проголосувати за перехід з упц мп до Православної церкви України. За рішення про перехід і за те, щоб Віктор Мельник більше не був настоятелем даного храму одноголосно проголосували 74 члени релігійної громади, ніхто не голосував проти та не утримувався.12 лютого Володимир-Волинська єпархяі заявила, що переходити в ПЦУ – не будуть. 

«12.02.2023 р. прихожани Свято-Вознесенської релігійної громади Українсько православної церкви м.Нововолинська після недільної Літургії та з волі Всевишнього висловили свою непохитну, тверду та остаточну позицію щодо юрисдикції їхньої релігійної громади. Так, на недільну службу зібралося 365 прихожан, членів релігійної громади, вірних Української православної Церкви. Усі присутні одноголосно прийняли рішення залишитися вірними Українській православній Церкві на чолі з блаженнішим Митрополитом Онуфрієм», – йдеться в повідомленні.

Щодо зборів та голосування про перехід до ПЦУ, які відбулися біля храму 11 лютого,  в єпархії зазначили, що збори не мають відношення до релігійної громади і прихожан Вознесенського храму, мовляв більшості парафіян добре в московській церкві і переходити – не будуть:

«Напередодні на вказівку народного депутата Ігоря Гузя перед територією Свято-Вознесенського Храму місцевими депутатами, за участю секретаря Володимирської єпархії ПЦУ та декількох зацікавлених священиків ПЦУ та з громадянами, які проживають на 15 мікрорайоні та відвідують сусідню Церкву отця Михайла, було проведено "громадські слухання", які згодом перейшли у збори невідомої громади, намагалися змінити юрисдикцію Свято-Вознесенського Храму. Інтернетом ширяться відео в підтвердження відпрацювання прямої вказівки "народного". Але дані слухання не мають жодного відношення до релігійної громади та прихожан даного Храму, і згідно чинного законодавства вище зазначені особи не наділені повноваженнями щодо внесення будь-яких юридичних змін щодо Свято-Вознесенської релігійної громади УПЦ м. Нововолинськ» – зазначили в єпархії. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Планує повертатися на фронт: історія пораненого учителя, який лікується в луцькому госпіталі
Наступна новина Радію, що Михайло обрав полк «Азов»: мама загиблого Героя з Волині розповіла, яким був її син
Останні новини
Схожі новини