Чемпіонат Англії: як українці розпочали новий сезон Прем'єр-ліги

Чемпіонат Англії: як українці розпочали новий сезон Прем'єр-ліги

Нинішній розіграш АПЛ обіцяє бути напрочуд цікавим. Чи зможе «Манчестер Сіті» втриматися на вершині після тріумфального минулого сезону? Чи вдасться «Арсеналу» вийти на новий рівень і нарешті виграти чемпіонат Англії? Чи зумів Юрген Клопп перезапустити «Ліверпуль», щоб знову по-справжньому боротися за титул? Чи в змозі «Манчестер Юнайтед» та «Челсі» перетворити свої шалені втрати в гідний результат? Питань дуже багато. Приємно, що до багатьох з них мають відношення й українські гравці. Наразі в англійській Прем'єр-лізі виступають:

  • Зінченко Олександр. Лівий захисник «Арсеналу» пропустив початок сезону через травму, але вже встиг відновитися та зіграти в основі.
  • Мудрик Михайло. Вінгер «Челсі» поки що з'являється переважно на заміну, проблеми минулого сезону продовжуються.
  • Забарний Ілля. Захисник «Борнмута» регулярно виходить в основі та отримує непогані відгуки, хоча його клуб набрав лише 2 очки в 4 матчах.
  • Миколенко Віталій. Захисник «Евертона» у стартових турах відновлювався від травм, а його клуб знову перебуває у підвалинах турнірної таблиці.
  • Ярмолюк Єгор. Молодий півзахисник «Брентфорда» ще не дебютував в чемпіонаті Англії, але регулярно потрапляє в заявку команди, тому ця подія може статися вже найближчим часом.

Хочеться сподіватися, що всі українці стануть незамінними гравцями основи своїх клубів та будуть відігравати важливу роль у досягненні позитивного результату.

Чемпіонат Німеччини з футболу: перспективи сезону

В німецькій Бундеслізі українські футболісти, на жаль, сьогодні не виступають, але турнір від цього не стає менш цікавим. Минулий сезон запам'ятався шаленою розв'язкою. Дортмундська «Боруссія», яка востаннє вигравала чемпіонат Німеччини з футболу 2012 року, була дуже близькою до того, щоб повернути Срібну Салатницю до рідного міста. Достатньо було перемогти вдома невмотивований «Майнц», але цього зробити не вдалося. 

Дуже сумнівно, що в сезоні 2023/24 «Баварія» знову надасть конкурентам таку чудову нагоду скинути себе з трону. Команда непогано підсилилася перед початком турніру, зокрема придбавши у «Тоттенгема» нападника Гаррі Кейна. Теоретично конкуренцію мюнхенцям у боротьбі за титул можуть скласти:

  • «Боруссія»,
  • «РБ Лейпциг»,
  • «Баєр 04»,
  • «Уніон»,
  • «Фрайбург»,
  • «Айнтрахт».

Ці клуби як мінімум претендуватимуть на єврокубки. «РБ Лейпциг» у цьому сезоні вже позбавив «Баварію» одного трофею, розгромивши мюнхенців у Суперкубку. Титулу переможців чемпіонату Німеччини з футболу в активі «червоних биків» ще не було, тому вони точно намагатимуться виправити цей недолік. Щодо конкурентоспроможності «Боруссії» Д є деякі сумніви, пов'язані з переходом Джуда Беллінгема до мадридського «Реалу». Втім, дортмундцям не звикати втрачати провідних гравців та знаходити їм гідну заміну в найкоротші терміни.

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині із задимленої квартири врятували чоловіка
Наступна новина «Поранених інколи несли по 3-5 кілометрів на руках», – комбат з Волині про пекельні бої під Бахмутом
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні