Чемпіонат Німеччини – у своєму стилі, а Ліга 1 дивує зі старту: огляд топ-ліг Європи

Чемпіонат Німеччини – у своєму стилі, а Ліга 1 дивує зі старту: огляд топ-ліг Європи

Футбольний сезон в Європі вже у розпалі. Команди зіграли стартові тури і пішли на перепочинок, пов’язаний з матчами збірних. Тому вже зараз можна робити перші висновки щодо виступів та перспектив турнірної боротьби. Звісно, деякі ліги, як АПЛ, провели всього чотири тури, а деякі, як чемпіонат Німеччини, – лише три, але й з цього можна робити висновки.

У Бундеслізі після трьох матчів не втрачали очки тільки дві команди: «Баварія» і «Баєр». Якщо для мюнхенців такий результат виглядає звично, то леверкузенці дивують. За три гри вони забили 11 голів (у баварців – 9), пропустивши 3 (проти 2). Якщо тенденція збережеться, є шанси на боротьбу у чемпіонаті Німеччини. А от «Боруссія Дортмунд» поки не вражає: 1 перемога і 2 нічиї з сумарним рахунком 3:2.

Непогано виглядають також «Штутгарт» і «Лейпциг». Вони мають по 2 перемоги та по 1 поразці. Загальні рахунки – 11:5 та 10:4. Якщо списати невдачі на те, що команди просто не набрали темп, то від них теж варто очікувати претензій на титул.

Французька Ліга 1 дивує, а в АПЛ зі старту є фаворит

В інших топ-лігах ситуація теж доволі цікава. В чемпіонаті Англії лише «Манчестер Сіті» не втрачав очок. «Тоттенгем», «Ліверпуль», «Вест Гем», «Арсенал» та «Брайтон», які йдуть наступними, вже мають у заліку нічиї або поразки. «Манчестер Юнайтед» взагалі опинився посередині таблиці, маючи 2 програші. Поряд розташувався і «Челсі» з однією перемогою.

Інтригу вболівальникам зі старту дарує французька Ліга 1. У першому ж турі ПСЖ зіграв внічию з «Лор’яном» (0:0), а потім – ще й з «Тулузою» (1:1). За голами парижани теж не лідери: за кількістю забитих (8) вони йдуть на рівних з «Реймсом», «Ренном» та «Гавром», а по пропущених (3) відстали від «Ніцци». Лідером таблиці після 4 турів став «Монако» з різницею 13:5. Але й монегаски вже мали втрати (3:3 з Нантом). Тож, боротьба у французькій Лізі 1 буде гарячою, а ПСЖ без Ліонеля Мессі та Неймара точно стане важче.

У Ла Лізі одноосібним лідером за 4 тури став «Реал», який ще не втрачав очок. За ним йшли Жирона та Барса. Синьо-гранатові мали нульову нічию проти «Хетафе», а команда Віктора Циганкова не змогла здолати «Реал Сосьєдад». Наступними у таблиці опинилися:

  •  «Атлетіко»;
  • «Атлетік»;
  • «Кадіс»;
  • «Бетіс».

У «матрацників» залишилася у запасі гра проти «Севільї», яку перенесли через зливу. Що ж стосується чинного переможця Ліги Європи, він поки є головним розчаруванням. На момент паузи команда Хосе Луїс Менділібара йшла останньою без очок.

Італія обіцяє запеклу боротьбу

Найбільш інтригуючою для вболівальників обіцяє стати італійська Серія А. По-перше, фанів точно чекають запеклі міланські дербі. Адже після трьох турів лише «Мілан» та «Інтернаціонале» обійшлися без втрат залікових пунктів. За ними йшли «Ювентус» та «Лечче», що мають в активі по нічиїй. «Наполі», «Аталанта» та «Верона» теж намагаються не відставати, проте вони вже програли по одному разу.

Зі звичних грандів Серії А зовсім невдало стартували тільки «Лаціо» (1 перемога і 2 поразки) та «Рома», яка взагалі опинилася у зоні вильоту без перемог і з одною нічиєю. Якщо швидко виправити ситуацію не вдасться, крісло під Жозе Моурінью може сильно похитнутися.

*На правах реклами 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перевищив швидкість: у Луцьку зупинили водія, а він виявився п'яним
Наступна новина На Донеччині загинув Герой з Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні