Через бунт у «Ягодині» поліція відкрила кримінальні провадження

Через бунт у «Ягодині» поліція відкрила кримінальні провадження
Протест на «Ягодині» 25.11.18 (фото: Буг)

Національна поліція Волинської області розпочала кримінальні провадження за фактами блокування пункту пропуску «Ягодин».

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Зокрема, слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) та ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України. Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі.

«Поліція закликає водіїв нерозмитнених транспортних засобів проводити акції протесту в рамках правового поля, не порушуючи прав інших громадян. Національна поліція України вкотре наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування», – повідомляє прес-служба. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Протестувальники досі блокують рух на «Ягодині» та «Устилузі»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хворій дитині з Луцька збирають 40 000$ на термінову операцію
Наступна новина Курс валют на 26 листопада: долар зміцнює позиції, євро дещо втрачає у ціні
Останні новини
Схожі новини