Через «політику» на Волині горіли сім гектарів торфовищ, – голова РДА

Через «політику» на Волині горіли сім гектарів торфовищ, – голова РДА

На Маневиччині, у Прилісненській громаді, трапилося загоряння торфовищ. Ситуацію прокоментував голова Меневицької РДА Андрій Линдюк.

Його допис, опублікований на особистій сторінці у Facebook, подаємо без змін:

«Щойно мав екстренну робочу зустріч із заступником начальника Управління ДСНС України у Волинській області Віктор Милостивий та в.о. керівника Маневицького районного відділу Віталієм Курдельчуком з якими обговорили ситуацію щодо ситуації, яка склалась в Прилісненській ОТГ, зокрема, загоряння торфовищ на площі близько 7 га. Власне, про проблему мені доповіли ще зранку і перед обідом на місце події виїхав Віктор Милостивий.

На жаль, як виявилось керівництво об’єднаної громади самоусунулось не тільки від гасіння пожежі, а й навіть не поінформували про проблему, пояснюючи це тим, що це землі запасу за які сільська рада не відповідає. І тому з резервного фонду громади категорично відмовились виділяти кошти. Наразі не можу зрозуміти таких дій, чи це через незнання Законів, чи це свідома диверсія. Час покаже.

Зазначу, що поки рятувальники і лісівники локалізували пожежу голова громади не допомагав їм, а шукав журналістів, а потім ходив з ними і давав інтерв’ю не думаючи про наслідки, які його бездіяльність може завдати.

Завдяки професійним діям працівників ДСНС і Маневицького лісгоспу ситуація контрольована. Тому вже на ранок викликав всіх керівників, яких залучимо до гасіння пожежі і скликаю районну комісію ТЕБ і НС, щоб в терміновому порядку виділяти кошти резервного фонду районного бюджету.

Ми і цю проблему в Прилісненській громаді вирішимо! Але питання, то для чого створювати громаду, щоб тільки на когось перекладати проблеми? Може пора брати на себе відповідальність, а не тільки займатись освоєнням коштів? Хоч думаю доки в цих питаннях не буде відповідальності керівників органів місцевого самоврядування, можливо і кримінальної, за бездіяльність, то ми ще будемо мати чимало подібних проблем!(((

P.S. Чому зараз вирішив написати такий розгорнутий пост? Відчуваю, що не дарма приїжджали «журналісти» із Волинських новин та Аверсу і на завтра певно будемо мати політичне «забарвлення» цієї ситуації! Для об’єктивних журналістів готовий завтра дати коментар».

Читайте також: На Волині загорілись торфовища


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани активно голосують проти підняття тарифу в міських маршрутках
Наступна новина Луцька піцерія «Теревені» поскандалила з клієнткою: що пишуть в соцмережах
Останні новини
Схожі новини