Через війну в Україні уряд Угорщини оголосив надзвичайний стан

Через війну в Україні уряд Угорщини оголосив надзвичайний стан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про надзвичайний стан через війну в Україні, починаючи з півночі в ніч на середу.

Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Hirado.

Угорський уряд, який сьогодні склав присягу, почав роботу негайно.

"Ми не втрачаємо жодної хвилини, бо поруч йде війна. Війна, кінця якій ніхто не бачить", - заявив Орбан.

"Ця війна становить постійну загрозу для Угорщини, ставить під загрозу нашу фізичну безпеку, а також ставить під загрозу енергопостачання та фінансову безпеку економіки та сімей. Ми бачимо, що війна і санкції Брюсселя призвели до величезного економічного потрясіння і різкого зростання цін", – сказав він.

Орбан вкотре наголосив, що Угорщина повинна залишатися осторонь цієї війни та захищати фінансову безпеку угорських сімей. За його словами, це вимагає простору для маневру та негайних дій.

"Уряд реалізує своє право згідно з Основним законом оголосити надзвичайний стан через війну сьогодні з опівночі. Як і надзвичайний стан, запроваджений під час епідемії, це дозволить уряду негайно відреагувати та захистити Угорщину та угорські родини всіма можливими засобами. Про наші перші рішення я буду інформувати вас завтра", – підсумував Орбан.

Як повідомлялося, Віктор Орбан виключив можливість обговорення запропонованого ЄС нафтового ембарго проти Росії на саміті лідерів наступного тижня, що є новим ударом по зусиллям Євросоюзу здобути підтримку шостого пакету санкцій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську розпочав роботу дитсадок з облаштованим укриттям. ФОТО
Наступна новина Віддали життя за Україну. Згадуємо полеглих за три місяці війни краян
Останні новини
Схожі новини