Через «Ягодин» хотіли провезти авто, не заплативши повністю мито

Через «Ягодин» хотіли провезти авто, не заплативши повністю мито
фото прес-служби ДФС Волині

Волинські митники на посту «Ягодин» вилучили у громадянина легковий автомобіль Mercedes-benz 2017 року випуску вартістю понад 1,5 млн гривень.

Задекларована та реальні вартість автомобіля різнилася майже вдвічі, – повідомляють у ДФС Волині.

Приватний підприємець з Київщини придбав його у Німеччині і через водія мав намір завезти на митну територію України для особистого використання.

Під час оформлення імпортної декларації з Польщі водій подав фактуру, де вартість автомобіля значилась як 26300 Євро (понад 826 тисяч гривень за курсом НБУ).

Проте німецька експортна декларація на цей же автомобіль містила зовсім інші дані про його продавця та ціну угоди купівлі-продажу. Як виявилось у ході перевірки, справжня вартість транспортного засобу – 206 823 польських злотих, що за курсом НБУ становить 1 520 975 гривень.

Таким чином підприємець майже вдвічі занизив ціну товару, щоб ухилитися від сплати більше 222 тис. гривень митних платежів.

Натомість, за подання органу доходів і зборів неправдивих відомостей про товар, авто вилучили на склад митниці. Матеріали справи передали на розгляд суду.

Санкція частини 1 статті 483 Митного Кодексу України – штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобіля та конфіскація цього транспортного засобу як предмету правопорушення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Світязі відбувся перший пробіг по воді «ЕСО WATER RUN». ФОТО
Наступна новина Без нагляду і одягу: на Світязі знайшли «забуту» 2-річну дитину
Останні новини
Схожі новини