Столичні слідчі викрили злочинну схему волинських податківців

Столичні слідчі викрили злочинну схему волинських податківців
Джерело фото: Державне бюро розслідувань

Стала відома причина обшуків у головному управлінні Державної фіскальної служби у Волинській області.

Cлідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань викрито протиправну схему формування податкового кредиту з ПДВ підприємствами-імпортерами транспортних засобів на території Волинської області.

Про це інформують у ДБР.

Нагадаємо, вранці 9 липня у головному управлінні ДФС у Волинській області почалися обшуки. Людей вивели на вулицю. Причини не повідомляли.

Згодом у ДБР розповіли про викриту протиправну схему за участі посадовців цієї служби.

«Після розмитнення транспортних засобів юридичні особи (імпортери) виписували документи на їх реалізацію кінцевому реальному споживачу (здебільшого фізичній особі). Згодом здійснювався повторний продаж автомобіля за підробленими документами. Ці фінансові операції були «транзитними», тобто проводились з метою подальшого продажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. Як наслідок, підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту і ухилялися від сплати податків», - йдеться у повідомленні ДБР.

За попередніми підрахунками, діяльність такої транзитно-конвертаційної групи завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.

«Наразі відомо, що «тіньовий ринок» діяв за сприяння та безпосередньої участі службових осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області. На даний час, слідчими ДБР проводяться 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС, місцях проживання його службових осіб. Також обшуки проводяться за адресами діяльності конвертаційних груп, у ході яких документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми», - зазначають у відомстві.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід – Департамент захисту економіки Нацполіції.

Зареєстроване кримінальне провадження, триває досудове слідство.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як змілів Світязь. П'ять вражаючих світлин
Наступна новина У селі на Волині «асфальт кладуть на пісок». Підрядник заперечує звинувачення
Останні новини
Схожі новини