Чергове перемир’я на Донбасі

Чергове перемир’я на Донбасі

Тристороння контактна група офіційно заявила про початок повного і безстрокового припинення вогню на Донбасі, починаючи з 00:01 5 березня.

“Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей … наголошує на важливості забезпечення миру і спокою для населення в зоні конфлікту на сході України і, керуючись раніше досягнутими угодами і зобов’язаннями сторін, підтверджує свою повну відданість всеосяжному, стійкому і безстроковому припиненню вогню, починаючи з 05 березня 2018 року 00 год. 01 хв. (за київським часом)”, – йдеться в заяві ТКГ від 2 березня.

Крім того, ТКГ підкреслює важливість прийняття і дотримання відповідних наказів про припинення вогню; ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень режиму припинення вогню;  уникнення наступальних дій і розвідувальних операцій.

У заяві також йдеться про важливість суворої заборони, зокрема, ведення вогню в напрямку і з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і поблизу них, а також навмисного обстрілу цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зонд «Юнона» сфотографував південний полюс Юпітера. ФОТО
Наступна новина Нацбанк назвав купюру, яку підробляють найчастіше
Останні новини
Схожі новини