Чи буде свято останнього дзвоника у школах на Волині

Чи буде свято останнього дзвоника  у школах на Волині

Чи проводити святкові заходи з приводу закінчення навчального року на Волині цьогоріч кожен із закладів освіти вирішуватиме самостійно. Щоправда, і великі школи, і менші сільські повинні забезпечити безпекові умови. 

Про це під час брифінгу щодо завершення навчального року 2022-2023 у четвер, 25 травня, розповіла заступниця начальниці управління освіти і науки Волинської ОДА Тетяна Соломіна, передає ВСН

За її словами, школам надана самостійність: академічна, кадрова й фінансова, тому рішення ухвалюється на місцях. І додає, що директор школи, залежно від вимог законодавства, визначає проведення таких заходів. 

«В основному свято останнього дзвінка відбувається 26-30 травня. Якщо школа велика, то дітей розводять у часі, дотримуємося безпекових умов і на випадок тривоги всі спускаються в укриття. Початкова ланка – одна лінійка, 5-8 класи – інша, 9-11 – ще інша», – пояснює пані Тетяна.

Якщо це сільська маленька школа, зауважує, вони теж повинні зорганізуватися і щоб дотриматися безпекових умов, і щоб дітей не позбавити свята. 

Тетяна Соломіна розповідає, що цьогоріч у багатьох школах ухвалити рішення, згідно з яким замість квітів вчителям будуть донати для ЗСУ, адже завдяки їм є можливість проводити святкування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обмін полоненими: серед звільнених захисників – троє волинян
Наступна новина Ще один Герой з Волині віддав життя за Україну
Останні новини
Схожі новини