Луцький священник розповів, чому не варто нести штучні квіти на кладовища

Луцький священник розповів, чому не варто нести штучні квіти на кладовища
Фото ілюстративне

Волиняни активно готуються до Великодня: прибирають оселі, купують продукти, печуть паски. Окрім того, поспішають впорядкувати могили померлих родичів, адже незабаром – поминальні дні. Втім, священники нагадують про те, що квіти на могилах мають бути живі, а також просять не залишати їжу на кладовищах. 

«Перший» розпитав у голови інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії ПЦУ Віталія Собко, чи можна нести штучні квіти померлим.

«Ціна, яку ми платимо за штучні квіти досить висока: погіршується екологія та здоров’я. Але чи можемо ми дозволити собі подарувати людині, яку любимо штучні квіти? Ми звикли дарувати тим, кого кохаємо живі квіти і це є ознака нашої уваги, нашої любові. І взагалі, живі квіти – це є символ життя нашого. Церква вважає тих, хто помер – живими. Людина має безсмертну душу і її буття не припиняється із смертю тіла. Тому, церква нагадує, що ставлення до померлих має бути, як до живих. У Бога немає померлих, у нього всі живі. І тому, якщо ми любимо людей, які вже відійшли з цього світу, ми маємо прикрашати їхні могили живими квітами», — наголосив Віталій Собко.

Також волиняни часто несуть на могили померлих солодощі, але священник пояснив, що це зайве. Взяти їжу на кладовище можна, під час молитви вона може знаходитися на могилі, а от залишати її там — недоречно.

  Читайте також: Розклад богослужінь у храмах Луцька на Великдень.                                                          

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більшість українців не планують йти до церкви на Великдень, - опитування
Наступна новина «Нюх і смак зникають вже рідше». Лікар розповів про новий перебіг COVID-19
Останні новини
Схожі новини