Чи можна зараз отримати посвідчення водія. Як працюють сервісні центри МВС на Волині

Чи можна зараз отримати посвідчення водія. Як працюють сервісні центри МВС на Волині

Сервісні центри МВС України під час воєнного стану працюють із понеділка по суботу включно. На Волині видали 136 посвідчень водія за понад місяць, відколи відновили роботу.

Про це пише Суспільне з посиланням на спеціалістку зв’язків із громадськістю регіонального центру Юлію Матящук.

У складанні іспитів з правил дорожнього руху, зокрема теоретичної частини, змін не відбулося. Натомість процедура складання практичних іспитів зазнала нововведень, – зазначила спеціалістка сервісного центру.

«Теоретична частина – це 20 запитань, дві можливі помилки і 20 хвилин. А з 25 березня цього року Уряд спростив процедуру складання іспиту в один етап», – каже Юлія Матящук.

Зі слів спеціалістки, практичні іспити для категорій "А", "А1" та "В1" проводяться на майданчиках для навчання, для решти категорій – на дорогах загального користування за погодженими з військовою адміністрацією маршрутами.

Скласти іспит та отримати посвідчення водія можна впродовж двох років після того, як людина закінчила навчання в автошколі та отримала свідоцтво закладу.

Директор однієї з луцьких автошкіл Серій Бучко розповів, що навчання ПДР учнів автошколи відбувається в онлайн форматі у зв'язку з тим, що збір великої кількості людей в приміщенні нині небезпечний. 

Загалом, як і раніше, навчання триває впродовж 2,5 місяців. Вчаться керувати автівками не лише лучани, а й внутрішньо переміщені українці з Київської, Черкаської, Харківської та інших областей.

Посвідчення водія, які були видані вперше громадянам терміном на два роки і їх термін дії минув під час воєнного стану, автоматично продовжено на території України. 

Читайте також: У Луцьку закликають мера та депутатів ради пришвидшити дерусифікацію міста


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кремль передав Україні свій варіант мирного договору
Наступна новина Матір з Волині звернулася до свого сина, який зараз воює на стороні рф. Просить скласти зброю
Останні новини
Схожі новини