Чи не вугіллям і газом одними. Як врятувати планету опаленням

Чи не вугіллям і газом одними. Як врятувати планету опаленням

Липень 2021 став найжаркішим місяцем за всю історію спостереження за погодою. Разом із засухами та пожежами, котрі постійно перестрибують із локації в локацію останніми двома роками, переконали всіх, що найбільш насущна проблема – в глобальному потеплінні. 

Одна з найбільш шкідливих речей для озонового шару Землі, котрий захищає нас від сонячної радіації та є одним із регуляторів температури на планеті, – спалення нафти, вугілля та подібних копалин. Але що ж тепер, у холодні сезони змерзнути? 

На щастя, ні. Наразі у світі є чимало альтернативних джерел опалення, котрі при цьому практично чи й зовсім не шкодять оточенню. 

У світі все більше забудовників та власників приватних будинків переходять на нову систему опалення: теплові насоси. Ці системи користуються відновлюваним природним теплом, котре завжди циркулює в повітрі, ґрунті та воді, трансформують його та подають всередині будинків. Така система є цілком безпечною для озонового шару, при цьому залишаючись не менш ефективною, ніж звичні. При цьому теплові насоси економні, абсолютно безпечні та, що дуже важливо в Україні, автономні. А тому по такому опаленні не потрібно чекати три дні по менше, ніж 15С, щоб почати опалювальний сезон. 

В Україні теплові насоси ще не отримали гідного визнання та розповсюдження. Однак окремі приклади є, зокрема, житловий комплекс «От Кутюр» і житловий район «Гордість» у Луцьку від забудовника «Сімейна фортеця». Новобудови зводять повністю на системі теплових насосів, адже одна з цінностей компанії – екологічність, а друга – втілення найкращих європейських ініціатив й ідей в Україні. 

Звісно, такі рішення для екології залежать не від кожного з нас, а від підприємців. Однак, запит породжує пропозицію, тому демонструючи свій вибір альтернативних джерел енергії й опалення, ми будемо збільшувати популярність ти х же теплових насосів, показуючи забудовникам, що нас це цікавить і нам це важливо. Адже варто вже перестати заплющувати очі на ті проблеми екології, вирішити які нам здається занадто складно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельчанка змагається за звання найкращого вчителя України
Наступна новина Коронавірус в Україні: що змінилося за добу
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні