Чи потрібно сплачувати штраф, якщо людина не встигла оновити дані у ТЦК: пояснення адвоката

Чи потрібно сплачувати штраф, якщо людина не встигла оновити дані у ТЦК: пояснення адвоката

Адвокат Олег Мицик зазначив, якщо військовозобов'язаний оновить свої дані 17 липня або пізніше, то у ТЦК не буде обов'язку притягувати людину до адміністративної відповідальності

Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо".

"Якась надмірна увага приділяється цифрі штрафу. У законі був встановлений обов'язок протягом 60 днів оновити свої дані. Тобто можливість оновлення продовжується. Людина, яка не оновила в цьому проміжку часу свої дані, стає порушником законодавства. Але у Кодексі про адміністративне правопорушення є поняття малозначності події", - пояснив Мицик.

За словами адвоката, якщо громадянин оновить свої дані наступного дня, тобто 17 липня або післязавтра, то у ТЦК не буде обов'язку притягувати цю людину до адміністративної відповідальності, керуючись принципом малозначності діяння.

"ТЦК отримує право з завтрашнього дня аналізувати, вибирати людей, які не оновили дані. Не обов'язок ТЦК притягати до адміністративної відповідальності. Якщо "Оберіг" буде друкувати постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, то громадянин має право подати до суду позиву заяву, щоб оскаржити притягнення до адміністративної відповідальності", - наголосив Мицик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мінометник з Черкас, що у ротації на Волині, розповів про бойовий шлях та кого не вистачає на фронті
Наступна новина У Луцьк привезли вишиванки захисників з різних міст
Останні новини
Схожі новини