Чи варто їхати за кордон автобусом

Чи варто їхати за кордон автобусом

Таке питання задають багато людей, які вирішили вперше їхати за кордон. Більш досвідчені мандрівники знають, що наразі в Україні цей транспортний засіб для подорожей у Європу найбільш вигідний,  беручи до уваги той факт, що деякі маршрути автобуси долають так само швидко як поїзди (у будь-якому випадку, не набагато повільніше). А зручні системи пошуку дозволяють визначити оптимальні маршрути та швидко  придбати квитки на міжнародні автобуси Європи. І переживати із цього приводу немає сенсу.

Наразі будь-яка компанія-перевізник в Україні, зокрема ТрансТемпо, має чималий досвід щодо перевезення людей на великі відстані і навіть досвід роботи в екстремальних ситуаціях,− на жаль, в умовах війни. Адже на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну черга виїзду за кордон була надзвичайно великою. Але компанії з гідністю витримали цей виклик і навчилися створювати комфортні умови перевезень.

І якщо Ви не використовували автобус як транспортний засіб для поїздки за кордон, то вас приємно здивують ті зміни, які він зазнав! Нові автобуси іноземних марок завжди справні, салони чисті і комфортабельні. Надається супровід, безкоштовний Wi-Fi, мультимедійна система і завжди працює туалет. Поряд із поїздами (за рахунок використання одного транспортного засобу безліччю пасажирів) автобуси вважаються екологічно чистим видом транспорту.

За статистикою, їздити автобусом безпечніше, аніж автомобілем, адже цей вид транспорту часто має переваги на дорозі. Водій бере на себе відповідальність за людей, тому дотримується правил дорожнього руху та дотримується швидкісного режиму. І головне – вартість проїзду (дивіться ось тут: https://transtempo.ua/ua/route/lviv-prague). Достатньо лише замовити квитки. І зробити це можна, не виходячи із дому. До прикладу, є потреба купити їх на автобус Київ – Варшава… Проблема вирішується за 5 хвилин. Заходите на сайт компанії-перевізника, вибираєте напрямок і отримуєте квитки електронною поштою. Попередньо поцікавтесь такими даними:

  • час відправлення, прибуття до місця призначення;
  • маршрут поїздки;
  • вартість замовлення;
  • умови перевезення багажу;
  • дотримання правил під час поїздок.

Замовили квиток і відправляйтесь у подорож.

Інформація на замітку! Найпопулярніший напрямок наразі – Польща, Чехія. Потрібно знати, що у 2017 році для громадян України запроваджений безвізовий режим. Потрібно лише мати біометричний паспорт, віза не оформляється. Термін перебування за кордоном – до 180 діб.

Основне для поїздки

Щоб поїздка була безпечною та комфортною, пасажир автобуса повинен дотримуватися певних правил. Вони загальні для всіх учасників рейсів. Вирушаючи у поїздку, не забудьтеся паспорт і роздрукований електронний квиток. Збереження квитка під час поїздки обов’язкове. Якщо є пільги на проїзд, то повинні бути і підтверджуючі документи.

Звичайно, у поїздку не варто брати алкогольні напої, а тим паче − наркотичні речовини. Любите курити, - не розраховуйте, що це можна буде робити у туалеті автобуса. Але навіть, якщо в туристичному автобусі доступний туалет, його використання часто обмежене, тому не бажано брати у поїздку багато води, адже у літній час, якщо жарко, у салоні працює кондиціонер.

Вагітним жінкам і пасажирам з дітьми рекомендовано брати квитки без нічного переїзду. Спати сидячи дуже незручно, а тим більше під час вагітності. Діти теж погано переносять поїздки у нічний час. Бажано вибирати місця на передніх сидіннях, для вагітних там більше місця для ніг. Найбезпечніші – одразу за водієм.

Спокійної і вдалої поїздки!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку патрульні «спіймали» на камеру пішоходів-порушників. ВІДЕО
Наступна новина Віддала школі понад 35 років: померла вчителька ліцею на Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні