Чи з'явиться на Волині завод з переробки сміття

Чи з'явиться на Волині завод з переробки сміття

Побудувати сміттєпереробний завод на Волині голова ОДА Володимир Гунчик пообіцяв у 2017 році. Тоді посадовець заявив, що місцева влада Ковеля готова виділити ділянку під сучасний переробний комплекс, і є інвестори, які готові його звести.

Аналітики «Слова і Діла» вивчили, як справляються зі сміттєвими проблемами голови ОДА.

«А з 1 січня 2018 року в Україні набув чинності закон про обов'язкове сортування сміття, й кожного з нас можуть оштрафувати на 340-1360 гривень за нерозсортований пакет зі сміттям. 

Але поки в Україні не почне роботу система сортування побутового сміття та підприємства, що аналітики. переробляють вторсировину, найдосконаліші закони залишаться лише на папері», – зазначають аналітики. 

Та щонайменше в трьох областях уже планують будувати сміттєпереробні заводи.

У Львові після закриття Грибовицького полігону в 2016 році проблема з вивезенням побутових відходів була критичною. Тому не дивно, що безумовним лідером за обіцянками, пов'язаними з вивезенням і переробкою сміття, є голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

Влітку 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що в Тячівському районі буде збудований сміттєпереробний завод, здатний щодня приймати по 400 тонн твердих побутових відходів, які перероблятимуться на електроенергію, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу. 

У 2017 році голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що в Ковелі місцева влада готова виділити ділянку під сучасний переробний комплекс, і є інвестори, готові його звести.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у 2017 році озвучив плани побудувати щонайменше два сміттєспалювальні заводи на півночі та півдні області, полігон побутових відходів для Нікольського та Мангушського районів, а також запустити установку з переробки люмінесцентних ламп.

Світлана Світлична також заявила про намір збудувати в Харківській області комплекс із переробки побутових відходів.

Але якщо зведення заводів – процес тривалий і часто вибивається з конкретних термінів, то проекти з розчищення сміттєвих завалів цілком здйсненні. Так, жителі Кривого Рогу можуть перевірити, як виконує свої обіцянки голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко, який пообіцяв у 2018 році на місці засміченої балки Кандибіна облаштувати нову зону відпочинку.

Детальніше – на інфографіці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співробітник ЛНТУ підозрюється у майнингу криптовалюти - прокуратура
Наступна новина Волинянину, який ледь не вкоротив віку зятю, «світить» до 8 років в'язниці
Останні новини
Схожі новини