Чоботи, палка та без провокацій: лікар розповів волинянам, як вберегтися від змій. ВІДЕО

Чоботи, палка та без провокацій: лікар розповів волинянам, як вберегтися від змій. ВІДЕО

Прийшло тепло – активізувались змії. За останні три дні до медиків області звернулось шестеро волинян, яких покусали отруйні плазуни.

У порівнянні з минулими роками це значно вищий показник. До прикладу, у минулих роках фіксували лише два-три такі випадки. Найчастіше змії нападають на людей, які збирають у лісі ягоди. Тож, кажуть лікарі – на природі потрібно бути обережними, – йдеться в сюжеті 12 каналу.

Якщо ж змія таки напала, необхідно спробувати відсмоктати отруту. Проте, це можна робити лише тоді, якщо у роті немає ранок чи тріщин. До слова, популярна «порада» про необхідність накладання джгута – міф. Це навіть погіршує ситуацію, кажуть медики. Також не можна припалювати ранки та робити надрізи. Бажано лише знерухомити частину тіла, прикласти до ураженого місця лід і тоді доправити постраждалого до медзакладу.

«Профілактика полягає в тому, що людина повинна початково бачити ті місця, де вона знаходиться і де можуть бути змії. Високі чоботи, при високій траві – палка. Велике значення має варіант не провокувати саму змію», – каже хірург КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Дмитрук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій школі хочуть списати два комп'ютерні класи
Наступна новина Авто «на бляхах» по-новому: скільки треба буде грошей на розмитнення. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини